Marius Lotrea. Organizare perfectă! Nimeni nu a mișcat în front, s-a votat așa cum a trebuit! Așa cum am anticipat, cei trei primari – Anghel Olteanu (Unirea), Aurel Stan (Cuza Vodă) și Nicolae Râjnoveanu (Roseți), dar și singurul deputat PSD din Călărași, Daniel Florea, nu au prins nicio funcție de vicepreședinte. Oameni care au câştigat voturi importante pentru PSD Călăraşi. Au primit în schimb funcţii unele persoane care nu au reuşit să câştige în „vasta” lor activitate politică decât jocurile de interese din interiorul organizaţiei. În ceea ce-l priveşte pe Dan Şova, acesta s-a „călit” pentru marile bătălii din 2016 cu un blat. Parcă aşa se numeşte când jucătorii şi-au aranjat partida dinainte.
Scenariul bănuit s-a desfășurat ca atare sâmbătă în sala de spectacole a Casei de Cultură Barbu Știrbei, Dan Șova a primit unanimitate, iar cei care nu făceau parte din lista de preferințe au rămas pe dinafară. Deși s-a tot spus că primarii sunt și trebuie să fie coloana vertebrală a partidului, doar 2 din cei 5 care au candidat au primit și voturile colegilor săi. Mai mult, singurul parlamentar al organizației, Daniel Florea, nu a obținut decât 56 de voturi!!! Cu toate astea, înaintea votului, toţi vorbitorii au plâns de mila PSD care nu a reuşit să aibă decât un singur parlamentar. Atât de mult i-a marcat lucrul ăsta încât l-au lăsat cu ochii în soare.
În schimb, Dan Șova a avut parte de o „înscăunare” ce amintește de plenarele PCR. Secretarul general adjunct, Adrian Dolneaschi, a propus vot deschis (sic!), astfel că toți cei prezenți au ridicat mânuța conștiincioși. Apoi s-a aplaudat în picioare câteva minute bune. PSD Călăraşi şi-a redescoperit liderul suprem. Chiar dacă ar fi existat unele persoane care și-ar fi dorit să își invalideze votul, (aşa cum s-a înâmplat, de exemplu, la votul pentru vicepreşedinţi când delegaţii din Olteniţa nu au tăiat pe nimeni de pe listă) prin această metodă s-a eliminat orice încercare de trădare. Nici Ion Ștefan nu a avut emoții, s-a repetat și în cazul său votul deschis.
PSD Călăraşi a reînceput reconstrucţia prin promovarea acelora care s-au raliat noii ordini. Fără o competiţie reală, ci doar cu interese conjuncturale de grup, nu poţi forma o echipă care să pretindă victorii în bătăliile politice. Mesajul nu este deloc unul bun iar cei care acum se bucură se vor trezi la realitate în 2016.
Din cei 548 de delegaţi, au participat 480 care au decis, în unanimitate, ca Dan Şova să devină preşedintele organizaţiei judeţene pentru următorii 4 ani. Cei 151 de membri ai Consiliului Judeţean al partidului au stabilit, prin vot secret, componenţa Biroului Permanent Judeţean.
Primvicepreşedinte: Ion Ştefan
Secretar executiv: Virgil Diaconu
Trezorier: George Chiriţă
Vicepreşedinţi
1. Dan Cristodor – 125 de voturi
2. Iulian Iacomi – 122
3. Sergiu Manole – 122
4. Marcel Nuţu – 116
5. Nicolae Pandea – 114
6. Petre Ţone – 113
7. Sorin Vrăjitoru – 113
8. Dumitru Boabeş – 110
9. Ion Samoilă – 108
10. Ligia Bivol – 105
11. Marian Sbârcea – 95
Nu au intrat în BPJ
12. Daniel Florea – 56 de voturi
13. Aurel Stan – 45
14. Nicolae Rîjnoveanu – 39
15. Anghel Olteanu – 37
Consiliul Judeţean PSD- 151
Număr de voturi exprimate – 142
Număr de voturi valabil exprimate – 129
Număr de voturi anulate – 13