vineri, octombrie 25, 2024
AcasăCOMUNITATECiprian Olteanu, primar Unirea: Deci, iată că se poate: promisiuni, muncă, rezultate!

Ciprian Olteanu, primar Unirea: Deci, iată că se poate: promisiuni, muncă, rezultate!

- Advertisement -

Mircea Brândușă. Printre primele finanțări semnate în cadrul PNI Anghel Saligny s-a regăsit și proiectul UAT Unirea care are ca principal obiectiv modernizarea prin asfaltare a întregii rețele stradale, aproximativ 8 km, din satele Unirea și Oltina.

Odată semnat contractul ce are o valoare de peste 16 milioane de lei, Ciprian Olteanu s-a și apucat de treabă, nici măcar ziua de 1 mai nu l-a împiedicat să urmărească derularea acestui proiect, declarând la vremea respectivă, urmatoarele:

„Intrăm astăzi la muncă să redăm oamenilor încrederea că și în administrația publică se face treabă. Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect de asfaltare a străzilor din comuna noastră, iată, munca noastră începe să dea roade!

Mă bucur să văd că acest proiect a prins viață și aduce o normalitate firească în rândul concetățenilor mei!

La această dată s-a finalizat turnarea primului strat, numit binder, iar de două zile se toarnă stratul de uzură. La final, se vor construi rigolele de scurgere a apei și intrările către proprietățile cetățenilor.

Implementarea acestui proiect înseamnă o bornă importantă din viața mea! Cum era vorba aceea: spre aducere aminte? Eu știu să îmi aduc aminte ce promisiuni am făcut, și prin multă muncă și cu o echipă de oameni care și-au dat interesul reușim să le dăm viață!”

Într-adevăr, nimic nu dă o stare de confort decât mirosul de asfalt proaspăt turnat!

Mai mult decât atât, la invitația doamnei Alina Gorghiu, tânărul primar al comunei Unirea, Ciprian Panait, a participat alături de alți primari liberali la o întâlnire numită sugestiv „La pas prin Argeș”, în cadrul căruia s-au purtat discuții despre oportunitățile oferite de Programul Național de Investiții Anghel Saligny, PNRR, dar și de CNI. A fost prezent și George Chiriță, directorul AFIR, care a promovat noile finanțări europene disponibile dezvoltării rurale.

Referitor la problemele apărute în furnizarea apei, Ciprian Olteanu a făcut următoarele precizări:

„Efectuăm lucrări pentru înlocuirea țevilor de apă în satul Oltina. Facem față cu greu la toate spărturile, asta pentru că din anul 2016 nu s-au înlocuit nici măcar 10 metri de țeavă. Până la această dată, am înlocuit deja tronsoane de țevi ruginite de peste 1000 metri liniari, avem în lucru încă 400 metri în satul Oltina și când terminăm aici vom începe schimbarea a 300 metri pe strada Poieniței din Unirea. Și să nu uităm, serviciul de alimentare cu apă este încă în subordinea Primăriei Unirea și avem, cred, cel mai mic preț din zonă.”

Ciprian Olteanu s-a gândit și la fenomenul sportiv din localitate, astfel că a implementat un proiect de reabilitare și modernizare a bazei sportive.

La această dată, stadiul lucrărilor este de 95%. Suprafața de joc a fost însămânțată cu gazon de calitate, s-au instalat 8 tronsoane, fiecare cu 7 / 8 aspersoare inteligente, care se ridică la o înălțime de 12 cm din drenaj, asigurând o irigare constantă a gazonului.

Vechea tribună din spatele porții de fotbal dinspre biserică, a fost relocată la mijlocul terenului, fiind segmentată în două, cu o capacitate de 100 locuri, s-a construit și o pistă în incinta stadionului sub forma unor alei pietonale pentru spectatori, a fost săpat un foraj cu o adâncime de 40 metri care va alimenta un bazin de stocare a apei cu o capacitate de 50 mii litrii, și el construit nou și care va fi întrebuințat când sistemul de alimentare cu apă nu va funcționa.

În mod cert, acest foraj va fi racordat și la rețeaua centrală de alimentare cu apă a comunei. În spațiul rămas gol din spatele porții a fost amenajat un mini teren de sport multifuncțional, destinat copiilor și tinerilor.

Școala Gimnazială Nr. 1 din satul Unirea a fost reabilitată, modernizată și dotată cu un sistem de încălzire a claselor prin gaze lichefiate, renunțându-se la sobe. Se lucrează la modernizarea iluminatului public stradal prin înlocuirea becurilor clasice cu tehnologie led, ceea ce, cu siguranță se va resimți pe plus în bugetul primăriei.

Pentru viitor, Ciprian Olteanu are ca priorități următoarele proiecte de investiții:

-Construire Școală cu laboratoare ultramoderne;

-Construire stații de autobuz inteligente cu semnal Wi-Fi;

-Dotarea parcurilor comunale cu mobilier stradal, respectiv, bănci inteligente cu semnal Wi-Fi;

-Extindere sistem de supraveghere video prin montarea a cel puțin încă 50 de camere cu rezoluție de înaltă calitate;

-Amplasarea a 3 stații de încărcare a autoturismele electrice, una în satul Oltina și 2 în satul Unirea, fiecare cu câte două posturi;

-Achiziționarea unui nou mijloc de transport pentru școlari și elevi, microbuz cu propulsie electrică, cel târziu la începutul anului școlar viitor.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite