luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALITATE35 de infracțiuni și un flagrant, în ultimele 24 de ore

35 de infracțiuni și un flagrant, în ultimele 24 de ore

- Advertisement -

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 86 de sesizări ale cetățenilor primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 16 șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier, iar o persoană a fost depistată în flagrant.

La data de 12 august a.c., 156 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 86 deevenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților au fost constatate 35 de infracțiuni, o persoană a fost surprinsă în flagrant.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 171 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 65.700 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatată o infracțiune la regimul rutier. Au fost reținute 16 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Atunci când sunteți martorii unor fapte antisociale sau ați fost victima unei infracțiuni, nu ezitați să vă adresați celui mai apropiat echipaj de poliție sau să apelați numărul unic de urgență 112!

Exemple:

În data de 12 august a.c., în jurul orei 19:20, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, de 54 de ani.

În urma controlului, a reieșit faptul că bărbatul conducea autoturismul având permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul, acesta având permis de conducere pentru categoriile C1, C, C1E, CE, în prezent valid.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto pe drumurile publice, de către o persoană, având permisul de conducere necorespunzător categoriei din care face parte  autovehiculul.

La data de 13 august a.c., în jurul orei 04:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, de 26 de ani.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificării în bazele de date ale Poliției Române, acesta nu figura ca posesor de permis de conducere.

Tânărul a fost condus spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice.

În caua fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 12 august a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Lehliu, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DN 3A, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism.

Cu ocazia controlului, a fost identificat conducătorul auto, în persoana unui tânăr, de 23 de ani, iar în urma verificărilor în bazele de date, s-a constat că acesta nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.    

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite