luni, octombrie 28, 2024
AcasăADMINISTRAŢIES-au reluat lucrările de asfaltare la DJ 403 Mânăstirea-Luica-Șoldanu-Radovanu

S-au reluat lucrările de asfaltare la DJ 403 Mânăstirea-Luica-Șoldanu-Radovanu

- Advertisement -

Deși trebuiau finalizate încă de anul trecut, lucrările de modernizare a DJ 403 nu s-au încheiat nici la ora actuală. Firma care a semnat contractul de asfaltare, En Electric Proiect Office SRL București, nu a respectat termenii contractuali, astfel că a fost desemnată o altă societate care să continue lucrările.

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat joi, 5 octombrie a.c., că lucrările au fost reluate, după ce o altă societate a câștigat contractul de lucrări.

Modernizarea DJ 403 Mănăstirea-Luica-Șoldanu-Radovanu trebuia să fie finalizată în termen de 24 de luni din momentul semnării contractului în noiembrie 2019, adică în 2022. În iulie 2022, însă, s-a luat decizia rezilierii contractului, motivul principal fiind creșterea prețurilor la materialele de construcții, astfel că suma alocată inițial de 54 milioane lei a trebuit actualizată.

Acum, cu noua societate desemnată se speră ca până la sfârșitul lui noiembrie să se toarne stratul de uzură.

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a declarat că lucrările de reabilitare au fost reluate săptămâna trecută.

„Da, lucrările au fost reluate săptămâna trecută. Utilajele au fost dislocate în teren. Astăzi, cu angajamentul unei firme, s-a predat amplasamentul.

Sperăm ca până la 31 noiembrie să avem stratul de uzură pus pe tronsonul de drum. Astfel, vor rămâne doar lucrările mici, precum accesele către locuințele cetățenilor, care urmează a fi finalizate anul viitor.”, a explicat președintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuță.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite