Primar Ion Ștefan: Am reușit să punem în practică câteva proiecte pe care ni le dorim toți

99

Primarul Ion Ștefan a anunțat că la nivelul administrației locale s-a reușit transpunerea în practică a unor proiecte așteptate de chirnogeni.

La sfârșitul lunii august s-a turnat cel de al doilea strat de asfalt pe străzile Cazanului și Gospodarilor proiect finanțat prin PNI Anghel Saligny.

De asemenea, din 2 septembrie au început lucrările de asfaltare la DC 27 care leagă comunele Chirnogi și Mitreni (satul Clătești) lucrare finanțată de Consiliul Județean Călărași.

În perioada următoare vor demara două proiecte importante pentru dezvoltarea comunei Chirnogi.

„Centru cultural și expozițional memorialistic în comuna Chirnogi, județul Călărași” este pe cale să fie finanțat de CNI, având deja indicatorii aprobați. Investiția este estimată la circa 2 milioane de euro și vizează în principal construirea unei case de cultură.

Prin POIM se va realiza extindere și modernizare rețele de apă și canalizare (pe o lungime de 12 km) iar străzile afectate în urma lucrărilor executate vor fi asfaltate prin PNI Anghel Saligny, contractul fiind deja semnat la începutul anului.

„În perioada următoare ne gândim că vine timpul să implementăm și alte proiecte și mă refer la proiectul finanțat prin POIM (Program Operațional Infrastructură Mare) care include extindere și modernizare rețele alimentare cu apă și canal, după care vom interveni pe străzile afectate în vederea asfaltării.” – a transmis primarul Ion Ștefan.