vineri, octombrie 25, 2024
AcasăADMINISTRAŢIEA fost inaugurat sistemul inteligent de monitorizare a infecțiilor nosocomiale în Spitalul...

A fost inaugurat sistemul inteligent de monitorizare a infecțiilor nosocomiale în Spitalul Județean

- Advertisement -

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a făcut astăzi o vizită de lucru la Spitalul Județean „Pompei Samarian”, pentru a vedea și verifica personal sistemul inteligent de monitorizare a infecțiilor nosocomiale, un proiect în valoare de 1.349.966 de lei care va asigura trasabilitatea infecțiilor intraspitalicești.

Continuă implementarea proiectului „Dotare spital pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale prin PNRR pentru Spitalul Județean de Urgență Dr.Pompei Samarian. A fost finalizată instalarea, configurarea, instruirea angajaților Spitalului Județean de Urgență Dr.Pompei Samarian în utilizarea Sistemului inteligent de monitorizare a infecțiilor nosocomiale.

Acest sistem informatic va contribui la creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul spitalului, în vederea reducerii infecțiilor asociate asistenței medicale.

În cadrul proiectului s-a implementat și sistemul de identificare a pacienților internați cu ajutorul unor brățări personalizate. De la internare până la externare, fiecare pacient va purta o brățară de identificare prin care medicii și asistentele medicale vor putea evalua modul în care este tratat fiecare pacient, ceea ce va crește gradul de transparență pe perioada îngrijirii.

Practic, orice pacient care va intra în Spitalul Județean Călărași va primi un cod de identificare sub forma unei brățări, care va fi scanată la fiecare interacțiune pe care o va avea cu personalul unității medicale.

Personalul medical are la dispoziție scanere mobile, pentru a putea cunoaște exact ora, data, minutul la care a avut loc discuția cu pacientul, sau administrarea tratamentului.

„Astăzi am făcut o vizită de lucru la Spitalul Județean „Pompei Samarian”, pentru a vedea și verifica personal sistemul inteligent de monitorizare a infecțiilor nosocomiale, un proiect în valoare de 1.349.966 de lei care va asigura trasabilitatea infecțiilor intraspitalicești.
Repet, ca de fiecare dată: investițiile în sănătate sunt prioritare și necesare și ne dau garanția creșterii calității actului medical!” – a declarat președintele CJ, Vasile Iliuță.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite