vineri, octombrie 25, 2024
AcasăCOMUNITATEProgres de peste 50% la extinderea rețelei de apă și canalizare în...

Progres de peste 50% la extinderea rețelei de apă și canalizare în orașul Fundulea

- Advertisement -

Lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare din orașul Fundulea, județul Călărași, au atins un progres semnificativ, ajungând la 50% finalizare.

Proiectul gestionat de Ecoaqua este parte a unui program mai amplu de modernizare a infrastructurii de apă și canalizare în mai multe localități din județele Călărași și Ialomița.

Valoarea totală a segmentului de la Fundulea se ridică la câteva milioane de euro, iar lucrările sunt programate să fie finalizate până în februarie 2026, deși există speranțe că termenul va fi devansat până în 2025.

„Suntem foarte încântați de progresul semnificativ pe care l-am realizat în cadrul proiectului de extindere a rețelei de apă și canalizare din Fundulea. Acest proiect, în valoare de 14 milioane de euro, este esențial pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor noștri. Până în prezent, am reușit să finalizăm aproximativ 50% din lucrări, ceea ce ne aduce mai aproape de obiectivul nostru de a asigura accesul la apă potabilă și servicii de canalizare moderne pentru toți cetățenii.

Lucrările includ instalarea a peste 34.300 de metri de rețele de distribuție a apei potabile și 37.300 de metri de rețele de canalizare, cu 1.161 de branșamente și 1.818 racorduri. De asemenea, sunt prevăzute 16 stații de pompare a apelor uzate menajere, care vor contribui la eficientizarea sistemului de canalizare.”, ne-a declarat primarul Dorel Dorobanțu.

Începând cu aprilie 2023, echipele de muncitori au realizat aproximativ 18 kilometri de rețele de canalizare și 12 kilometri de rețele de apă. Proiectul include și 12 foraje, dintre care o parte semnificativă a fost deja finalizată.

„Suntem bucuroși că am reușit să avansăm considerabil de la ultima noastră evaluare. Acest proiect este vital nu doar pentru Fundulea, ci și pentru județele adiacente, alimentând până în Ialomița.”, a declarat Vlad Alexandru Toma, șeful șantierului.

În prezent, lucrările sunt desfășurate de 12 echipe în Fundulea. Managerul de proiect, Andrei Marin, a menționat că toate lucrările sunt conform graficului și că există finanțare asigurată pentru finalizarea proiectului.

Acest proiect de extindere a rețelei de apă și canalizare este esențial pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Fundulea și din zonele învecinate, asigurând accesul la apă potabilă și servicii de canalizare moderne. Cu un progres semnificativ realizat până acum, autoritățile locale și echipele de muncitori rămân optimiste cu privire la finalizarea cu succes a proiectului înainte de termenul stabilit.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite