vineri, octombrie 25, 2024
AcasăACTUALPompieri și jandarmi călărășeni prezenți în județele afectate grav de inundații

Pompieri și jandarmi călărășeni prezenți în județele afectate grav de inundații

- Advertisement -

În urma inundațiilor devastatoare care au lovit județele Galați și Vaslui, pompierii și jandarmii călărășeni au intervenit prompt pentru a oferi sprijin comunităților afectate.

Sâmbătă, 14 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” din Călărași, împreună cu Jandarmeria Călărași, au demarat o amplă misiune de ajutorare în zonele grav afectate de fenomenele meteo extreme, precum Slobozia Conachi, Pechea și Costache Negri.

Astfel, în contextul efectelor produse de fenomenele meteorologice extreme în județele Galați şi Vaslui, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași a trimis, pentru a sprijini intervențiile în zonele afectate peste 50 de cadre militare şi 10 mijloace de intervenţie: autospeciale de muncă operativă, autocamioane transport mijloace de intervenție, microbuz transport persoane, ambarcațiuni, container generator şi containere cu tabere mobile complet echipate.

Pompierii călărăşeni vor asigura misiuni în sprijinul populației grav afectate de inundații în cele două judeţe.

Salvatorii au început deplasarea în după-amiaza zilei de sâmbătă, pregătiți să asigure intervenții în sprijinul comunităților afectate. Odată ajunși la fața locului, echipajele au început descărcarea de saltele, paturi și apă potabilă, esențiale pentru locuitorii evacuați din casele lor.

Pe lângă asistența logistică, echipele ISU Călărași și Jandarmeria Călărași au participat la misiuni de căutare a persoanelor afectate de inundații și de înlăturare a efectelor calamităților naturale.

Ei sunt jandarmii din Călărași care încă de sâmbătă sunt în sprijinul jandarmilor din Galați, plutonierii adjutanți șefi Manolache Cătălin, Ghiță Costel, Țuluca Laurențiu și plutonierul adjutant Doicin Ionuț.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite