vineri, octombrie 25, 2024
AcasăPOLITICANicolae Ciucă: România are nevoie de autostrăzi pentru a se putea dezvolta

Nicolae Ciucă: România are nevoie de autostrăzi pentru a se putea dezvolta

- Advertisement -

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a vizitat șantierul primului tronson al drumului expres DEx12 Craiova-Pitești. Acesta a reiterat ideea că România are nevoie de finanțarea lucrărilor de infrastructură rutieră, în special autostrăzile.

„România are nevoie de autostrăzi pentru a se putea dezvolta. Doar așa se pot lega regiunile între ele și toată țara se poate conecta la piețele mai dezvoltate din vestul continentului. Fiecare tronson al unui drum de mare viteză este important și merită atenția autorităților în materie de finanțare și autorizații, dar și mobilizarea constructorului.

Împreună cu Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, Ștefan Stoica, deputat PNL de Dolj și vicepreședintele PNL Robert Sighiartău, am vizitat șantierul primului tronson al drumului expres DEx12 Craiova-Pitești.

Aici am văzut că se lucrează în ritm susținut și sper ca această bucată de drum va fi dată în trafic în primăvara anului următor, pentru ca și Craiova să aibă acces direct la un drum de mare viteză.

În toată guvernarea liberală – și mai ales cât timp am fost premier – rețeaua de transport rutier a avut prioritate. Ca dovadă, în orice proiect de buget de stat începând cu cel din 2020, infrastructura mare a avut parte doar de rectificări pozitive.

Dezvoltarea infrastructurii de transport este prima soluție în orice plan de creștere economică. Iar asta nu este valabil doar aici, în zona Olteniei, ci în toată țara. Românii văd că în ultimii ani s-au dat în trafic din ce în ce mai multe segmente de drumuri de mare viteză.

Miniștrii liberali ai Transporturilor (precum colegul meu Lucian Bode) au deblocat proiectele la care miniștrii PSD taie acum panglici.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite