vineri, octombrie 25, 2024
AcasăACTUALAutoritățile în alertă: Debitul Dunării crește cu 1.000 mc/sec

Autoritățile în alertă: Debitul Dunării crește cu 1.000 mc/sec

- Advertisement -

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a anunțat că debitul Dunării crește zilnic cu 1.000 de metri cubi pe secundă, determinând autoritățile să intre în alertă.

Situația este monitorizată îndeaproape, având în vedere riscurile semnificative de inundații în anumite zone.

Din cele 18 stații hidrometrice monitorizate de Apele Române, șase se află în bazinul Dobrogea-Litoral, o regiune cunoscută pentru vulnerabilitatea sa la inundații, în special Delta Dunării.

Aceasta este cea mai expusă zonă din Dobrogea, unde riscul de inundații este constant.

Ana Maria Agiu, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale Apele Române, a declarat: „În momentul în care se va apropia vârful viiturii de România, colegii noștri vor fi deja în teren pentru că da, într-adevăr, zonele Deltei sunt cele mai vulnerabile. Oamenii de acolo sunt obișnuiți să trăiască într-o zonă inundabilă. Chiar și în aceste condiții, noi vrem să îi protejăm cu orice preț. Este prioritar acest lucru, vom avea echipe în teren care monitorizează fiecare kilometru de curs de apă gata să intervină cu mijloace și utilaje pentru a proteja populația și locuințele cu prioritate.”

Autoritățile locale și naționale colaborează pentru a asigura măsuri preventive și intervenții rapide în caz de necesitate.

Echipele de intervenție sunt pregătite să acționeze pentru a minimiza impactul potențial al inundațiilor asupra comunităților din Delta Dunării și alte zone vulnerabile.

În contextul creșterii continue a debitului Dunării, populația este sfătuită să fie vigilentă și să urmeze recomandările autorităților pentru a-și proteja viețile și bunurile.

Monitorizarea constantă și intervențiile prompte sunt esențiale pentru a face față acestei situații de urgență.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite