joi, octombrie 24, 2024
AcasăACTUAL3 persoane reținute pentru trafic de droguri de DIICOT Călărași

3 persoane reținute pentru trafic de droguri de DIICOT Călărași

- Advertisement -

În urma celor 14 percheziții domiciliare efectuate în data de 16 octombrie 2024 de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călărași, în județul Călărași și municipiul București, a fost dispusă reținerea a 3 persoane și măsura controlului judiciar față de 5 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate 66 de comprimate de ecstasy (drog de mare risc), cantități de canabis și rezină de canabis, 4 cântare de precizie, grindere, un dispozitiv electric pentru vidat, obiecte purtând urme de substanță, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă.

Pe 17 octombrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Călărași a dispus arestarea preventivă a două dintre persoanele reținute.

Față de cea de-a treia persoană a fost luată măsura controlului judiciar, care a fost contestată de procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călărași la instanța ierarhic superioară.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, jandarmilor din cadrul Brigăzi Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite