joi, octombrie 24, 2024
AcasăFEATUREDMedaliată cu aur la Olimpiada de la Paris, canotoarea Adriana Adam se...

Medaliată cu aur la Olimpiada de la Paris, canotoarea Adriana Adam se mută în Călărași

- Advertisement -

Pe 3 august, echipajul feminin de 8+1 a câștigat aurul la JO de la Paris. De 20 de ani, canotajul românesc nu mai obținuse titlul olimpic în această probă. Printre sportivele din barca victorioasă se numără Adriana Ailincăi, căsătorită Adam. Născută în Văleni, Vaslui, antrenată în Călărași.

Adriana Adam, campioana olimpică la canotaj, a adus României medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, în proba de 8+1 feminin. Născută în Văleni, Vaslui, Adriana a decis să se mute în Călărași pentru a-și îmbunătăți performanțele și a-și dezvolta cariera sportivă. În Călărași, ea a fost primită cu brațele deschise și a fost premiată de primarul Marius Dulce pentru realizările sale extraordinare.

În cadrul evenimentului „Zilele Municipiului Călărași”, primarul a ținut să o elogieze pentru succesul obținut și pentru contribuția sa la promovarea sportului în comunitate. Adriana a declarat că a ales Călărași pentru a-și începe cariera de canotoare și că orașul joacă un rol esențial în dezvoltarea ei.

În plus față de titlul olimpic, Adriana a cucerit numeroase medalii la campionatele mondiale și europene, consolidându-și poziția de lider în canotajul feminin. Transferul ei la CSM Călărași a fost un pas important în drumul său spre succes.

„Am premiat-o la Zilele Municipiului Călărași, după ce, la Olimpiada de la Paris, a adus României aurul la canotaj.

„Vreau să mă întorc aici unde am prins aripi pentru zbor”, mi-a spus, azi, campioana care și-a început cariera la noi, Adam Adriana.

Mă bucur că a decis, împreună cu soțul său Constantin, să se stabilească în vecinătatea Călărașiului și să se implice, pe viitor, în promovarea sportului în rândul copiilor.

Până atunci mai au multe de spus în sportul românesc de performanță.

Mulțumim pentru emoții!” – a transmis primarul Marius Dulce.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite