duminică, octombrie 27, 2024
AcasăCOMUNITATEGheorghiță Cărtușanu a preluat oficial mandatul cu numărul 6, decis să continue...

Gheorghiță Cărtușanu a preluat oficial mandatul cu numărul 6, decis să continue investițiile în Fundeni

- Advertisement -

Ieri, 24 octombrie 2024, la Fundeni a avut loc o ceremonia de învestire a primarului și a Consiliului Local, Gheorghiță Cărtușanu depunând jurământul pentru un nou mandat. Cel de al șaselea.

Din partea Instituției Prefectului a fost prezent subprefectul Laurențiu State iar vicepreședintele Ion Samoilă a reprezentat Consiliul Județean la eveniment.

Primar al comunei Fundeni din 2004, Gheorghiță Cărtușanu, membru al Partidului Social Democrat (PSD), a ajuns la al șaselea mandat consecutiv, reușind să-și mențină timp de 20 de ani nivelul ridicat de încredere avut în rândul cetățenilor din Fundeni.

După ceremonia de depunere a jurământului, Gheorghiță Cărtușanu a mulțumit cetățenilor pentru încrederea lor.

„Jurământul depus astăzi nu este doar o formalitate, ci un angajament ferm față de comunitatea noastră. Îmi voi dedica toate eforturile pentru a aduce schimbări pozitive în Fundeni.”, a declarat primarul.

În mandatele sale, Cărtușanu a modernizat infrastructura rutieră, asfaltând peste 80% din drumuri și a extins rețeaua de apă și canalizare. Sistemul de iluminat public a fost modernizat cu lămpi LED eficiente.

Două investiții mari, importante contributoare la bugetul local, au fost realizate în Fundeni și cu sprijinul primarului Gheorghiță Cărtușanu: Depozitul Lidl, cel mai mare din zona de sud-est a Europei, precum și Centrul Comercial Fashion House Outlet, extins în acest an.

Punând un accent deosebit pe dezvoltarea infrastructurii educaționale, primarul a modernizat școala gimnazială și a construit o grădiniță nouă. Cu ajutorul fondurilor atrase, a reușit să doteze sălile de clasă cu mobilier modern, oferind elevilor un mediu de învățare de calitate.

Un alt aspect important al administrației lui Cărtușanu a fost dezvoltarea infrastructurii sportive. În 2023 a fost demarată construcția unei săli de sport moderne, construită la standarde europene.

Sala de sport este deja realizată în proporție de 80%, lucrările continuând cu un ritm susținut. Se estimează că în prima parte a anului viitor proiectul va fi predat Primăriei Fundeni de către Compania Națională de Investiții, care asigură finanțarea proiectului în valoare de peste șase milioane de lei.

Noua sală de sport va oferi copiilor din localitate oportunitatea de a practica sportul într-un cadru modern. Primăria va susține în continuare boxul, artele marțiale sau handbalul, care vor avea un loc bine meritat în noua sală de sport dar și fotbalul, lucrările de modernizare la stadionul din comună urmând să fie demarate anul viitor.

„Ieri am fost învestit pentru un nou mandat de Primar al comunei Fundeni. Mulțumesc consilierilor care și-au încheiat mandatul și care au pus mai mereu pe primul plan interesul dezvoltării comunei prin inițierea de proiecte și susținerea celor care au fost și vor fi implementate. Mulțumiri echipei PSD și domnului Vasile Iliuță, Președintele Consiliului Județean Călărași pentru sprijin. Voi continua proiectele, in acest nou mandat, alături de noua echipa de consilieri.”, a transmis, și pe facebook, primarul Cărtușanu.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite