Voluntarii echipei Cycling Romania vor porni luni, 24 iunie, ora 11.00, din faţa Consiliului Judeţean.
Un grup de 32 de tineri voluntari români şi bulgari va parcurge aproximativ 5.000 km pe bicicletă pentru a investiga diverse trasee de cicloturism de pe malul românesc al Dunării, între Călăraşi şi Naidăş, în perioada 24 iunie – 9 iulie. Startul va fi dat simultan din Călăraşi şi Oraviţa.
Bicicliştii vor porni din faţa Consiliului Judeţean luni, 24 iunie, la ora 11.00. „Îi invităm alături de noi pe toţi ce pasionaţi de mersul pe bicicletă. Nu este o competiţie, este o plimbare prin care oamenii se pot bucura de natură şi se pot relaxa. În acelaşi timp, au posibilitatea de a descoperi lucruri interesante despre locurile din apropiere, de la atracţiile turistice din judeţ până la producători locali. Credem că vizitele repetate ale bicicliştilor pot contribui la creşterea substanţială a economiei, după modelul altor ţări, precum Olanda.”, a declarat Mircea Crisbăşanu, coordonatorul proiectului.
Cei care se vor alătura voluntarilor pot contribui, aşadar, la descoperirea de noi trasee de parcurs cu bicicleta şi la promovarea punctelor de interes din zonă. În funcţie de nivelul de pregătire, se pot parcurge distanţe diferite, de la 2 km (Călăraşi – Pod), până la 10 km (Călăraşi-Chiciu) sau, şi mai departe, pe unul dintre traseele care vor fi investigate în judeţul Călăraşi.
Tinerii voluntari vor aduna poveşti despre oameni şi gospodăriile lor, despre obiective turistice şi unităţi de cazare şi despre zonele cu peisaje deosebite de pe malul românesc al Dunării, pe care le vor prezenta apoi pe un portal naţional de cilcloturism, menit să promoveze România drept destinaţie excelentă pentru cicloturism. România va fi aşezată pe harta europeană a cicloturismului, prin crearea portalului în română şi engleză.
Patru trasee de investigat în Judeţul Călăraşi
Din Călăraşi vor pleca 16 biciclişti ai echipei Cycling Romania, care se vor împărţi în patru grupuri. Un grup va merge spre Chiciu, spre sud, iar celelalte trei grupuri vor merge spre nord. Astfel, doritorii se pot alătura oricărui grup, în funcţie de experienţă: Grup 1 – Călăraşi – Grădiştea – Ciocăneşti – Mănăstirea – Olteniţa, Grup 2 – Călăraşi – Chiciu – drum dig – Mănăstirea – drum dig – Olteniţa, Grup 3 – Călăraşi – Independenţa – Vlad Țepeş – Zimbru – Valea Argovei – Mănăstirea, Grup 4 – Călăraşi – Alexandru Odobescu – Bogata – Mănăstirea – Olteniţa.
– Bicicliştii care doresc să se alăture iniţiativei sunt rugaţi să se asigure că dispun de echipamentul necesar pentru a parcurge traseul în siguranţă. Casca de protecţie este obligatorie.
– Participarea este gratuită, iar vârsta minimă de participare este de 14 ani. Copiii sub această vârstă pot participa însoţiţi de părinţi.
– Înscrierile se fac trimiţând un mail la adresa stup@aroi.ro.
Evenimentul este organizat de către Asociaţia ROI (www.aroi.ro ) şi Cycling Romania, cu sprijinul Hotelului Călăraşi. Mai multe despre proiect puteţi citi pe site-ul turuldunarii.cyclingromania.ro.
Despre Cycling Romania
Cycling Romania (www.cyclingromania.ro) este un proiect de antreprenoriat social, susţinut de Asociaţia ROI, care promovează cicloturismul şi dezvoltarea comunităţilor locale. În doi ani, peste 150 de turişti, majoritatea străini, au participat la tururi de neuitat în Prahova, Buzău, Transilvania, Dobrogea. Numeroase articole despre Cycling Romania au apărut în presa românească, precum şi în cea internaţională. În plus, cu ajutorul Cycling Romania se marchează trasee pentru bicicletă, în diferite regiuni ale ţării. Un exemplu este Centura Cicloturistică Bucureşti, unde s-au marcat trasee în comunele din jurul Bucureştiului.