marți, octombrie 29, 2024
AcasăACTUALITATETransportul de persoane, în regim de taxi, verificat de poliţiştii din Călăraşi

Transportul de persoane, în regim de taxi, verificat de poliţiştii din Călăraşi

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri au desfăşurat în trafic, în perioada 4-18 septembrie a.c., la nivelul judeţului Călăraşi, acţiuni care au vizat verificarea legalităţii transportului rutier în regim de taxi

Au fost verificate 114 autovehicule – taxi, oamenii legii constatând nereguli în 38 de cazuri, fiind aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor a fost de 13.790 lei. Au fost aplicate 35 de sancţiuni la regimul circulaţiei rutiere, dintre care 10 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 5 pentru nerespectarea regimului legale de viteză, 3 pentru defecţiuni tehnice, 2 pentru neacordare de prioritate şi 15 alte sancţiuni.

Poliţiştii au retras şi 3 certificate de înmatriculare şi au reţinut 2 permise de conducere, fiind dispusă şi imobilizarea unui autovehicul şi suspendarea dreptului de utilizare a acestuia.

Exemple :

– Pe strada Locomotivei, din municipiul Călăraşi, a fost depistat, la data de 05 septembrie a.c., M. Mircea, din Călăraşi, care conducea un autoturism marca Dacia Logan, efectuând activităţi de taximetrie, fără a avea în funcţiune aparatul de taxare şi fără a deţine certificat de competenţă profesională.

Poliţiştii rutieri au luat măsura sancţionării conducătorului auto cu amendă în valoare de 630 lei, iar societatea comercială, căreia îi aparţinea autovehiculul, a fost sancţionată cu amendă în valoare de 500 lei.

– La data de 18 septembrie a.c., pe strada Prelungirea Bucureşti, din municipiul Călăraşi, poliţiştii au identificat pe C. Daniel, de 30 ani, din Călăraşi, care efectua activităţi de transport de persoane în regim taxi fără a deţine certificat de competenţă profesională şi fără a avea asupra sa certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Aparatul de taxare nu era pus în funcţiune, iar conducătorul auto nu deţinea autorizaţie pentru efectuarea transportului în regim taxi.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare totală de 3.050 lei şi, complementar, s-a luat măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, fiind reţinute plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite