În perioada 1-8 septembrie 2013, pe durata funcţionării Târgului de Toamnă, DSV Călăraşi a efectuat controale la unităţile de desfacere a produselor de origine animală şi nonanimală pentru a oferi garanţii de securitate alimentară pentru consumatori.
În târgul de toamnă funcţionează 20 unităţi de alimentaţie publică înregistrate sanitar veterinar, trei unităţi cu produse de patiserie şi standuri de desfacere a legumelor şi fructelor. Controalele sanitar veterinare sunt direcţionate prioritar asupra calităţii şi conformităţii produselor alimentare expuse la vânzare şi verificarea condiţiile igienico-sanitare în care se desfăşoară activitatea de provenienţă a produselor, documentele însoţitoare, etc.
Cu ocazia controalelor au fost recoltate 32 probe de carne şi produse din carne, examinate fizico-chimic şi microbiologic în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi. Nu au fost constatate neconformităţi sau depăşiri ai parametrilor de calitate şi salubritate la produsele analizate.