luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALITATEPauză la urologie. Medicul specialist de la spitalul din Călăraşi şi-a luat...

Pauză la urologie. Medicul specialist de la spitalul din Călăraşi şi-a luat concediu fără plată

- Advertisement -

Rodica Dohot. Lipsa de medici specialişti de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi afectează în mod direct bolnavii, iar plecarea medicului specialist urolog de la 1 septembrie 2013, a lăsat încă o specialitate fără medic. Contactat telefonic, managerul spitalului din Călăraşi, Mihai Nistor, a motivat faptul că acesta nu a plecat definitiv, ci doar a solicitat concediu fără plată pe 3 luni, ulterior fiindu-i aprobat doar pe o lună.

„Dânsul a depus o cerere de concediu fără plată. A cerut-o pe o perioadă de 3 luni, maxim, dar eu i-am aprobat-o pe o lună. A motivat această pauză printr-un referat în care motiva faptul că nu îşi poate desfăşura activitatea din cauză că nu are aparatura necesară pentru urologie, medicul fiind specialist pe urologie endoscopică. Poate are alte oportunităţi, chiar mi-a spus că are alte oferte mult mai tentante din alte părţi dar eu sper să îl ţinem aici, la Călăraşi. Sper ca acest lucru să dureze doar o lună de zile şi să se rezolve această situaţie.”, a declarat Mihai Nistor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi a afirmat în repetate rânduri că, la data de 1 noiembrie 2013, dacă firma Tetraedru, cea care se ocupă de managementul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, nu va avea toate secţiile din spital ocupate de medici specialişti, se va solicita rezilierea constractului.

Cu toate acestea, managerul actual al spitalului, Mihai Nistor a subliniat că: ,,În principiu, toate specialităţile au fost acoperite, medicii au continuat să vină, din primăvară până acum, cu excepţia medicului urolog care, desigur că este tentat să plece în altă parte”.

Managerul Nistor a mai precizat faptul că medicul urolog a solicitat conducerii spitalului aparatura endoscopică necesară intervenţiilor chirurgicale endoscopice, aparatură care se află pe lista de investiţii la Consiliul Judeţean Călăraşi, valoarea acesteia fiind undeva la 40 – 50 000 de euro. Din unele informații, medicul urolog s-a angajat la Clinica Medlife din București.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite