luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALFraude în panificaţie, depistate de poliţişti călărăşeni

Fraude în panificaţie, depistate de poliţişti călărăşeni

- Advertisement -

Poliţiştii călărăşeni continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

În perioada 09 – 13 septembrie a.c., pe raza judeţului Călăraşi, au fost efectuate 89 de controale la societăţi comerciale şi persoane fizice, fiind verificate şi 35 de mijloace de transport.
Poliţiştii de investigarea fraudelor, de ordine publică, poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, şi poliţie transporturi, implicaţi în activităţile desfăşurate în această perioadă au constatat 3 infracţiuni, dintre care 2 de evaziune fiscală şi 1 infracţiune prevăzută de legislaţia privind protejarea drepturilor de autor, şi au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 126.020 lei.
Dintre cele 34 de sancţiuni aplicate, 18 au fost în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 16 la alte acte normative.
Valoarea prejudiciului în dosarele penale se ridică la 51.717 lei, fiind luate măsuri de siguranţă cu privire la un mijloc de transport.
În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Olteniţa, având ca obiect de activitate fabricarea şi comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie, s-a constatat că societatea nu poate justifica, prin documente contabile, cantităţile de 7.187 kg de făină, 3.250 kg de amelioratori şi alte materii prime, existând suspiciunea că aceste mărfuri au fost folosite în procesul de producţie, iar produsele finite au fost comercializate fără a fi evidenţiate veniturile obţinute.
În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite