marți, noiembrie 26, 2024
AcasăPOLITICAAdina Vălean: „La Bruxelles trebuie să te baţi pentru ţara ta, trebuie...

Adina Vălean: „La Bruxelles trebuie să te baţi pentru ţara ta, trebuie să ştii şi să ai cu ce să câştigi pentru ai tăi de acasă.”

- Advertisement -

Împreună cu senatorul Iulian Dumitrescu, deputata Raluca Surdu şi preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, europarlamentarul Adina Vălean s-a întâlnit, joi, 8 mai, cu cetăţenii din municipiul Olteniţa şi comunele Chiselet, Ulmeni, Spanţov şi Budeşti. Candidatul liberal la Parlamentul European a fost în vizită la două fabrici din Olteniţa unde a stat de vorbă cu angajaţii. „De fiecare dată când vin aici, la Olteniţa, sunt copleşită de prietenia şi încurajările dumneavoastră. M-am simţit întotdeauna foarte bine aici, pentru că oamenii sunt inimoşi, curajoşi şi hotărâţi. După 7 ani în Parlamentul European, vă împărtăşesc o lecţie importantă pe care am învăţat-o acolo: la Bruxelles trebuie să te baţi pentru ţara ta, trebuie să ştii şi să ai cu ce să câştigi pentru ai tăi de acasă. Există soluţii de finanţare europeană pentru portul din Olteniţa, de exemplu. Vrem de asemenea să folosim fondurile europene pentru a face cadastru gratuit în mediul rural. Vrem să facem baze de producţie pe lângă licee şi universităţi, tot din fonduri UE. Putem depăşi neputintele guvernului de la Bucureşti prin măsuri concrete şi politici corecte la Bruxelles.”, a spus Adina Vălean după întâlnirile avute.

După ce a discutat şi cu membrii PNL din Colegiile 4 şi 5, Adina Vălean a susţinut o conferinţă de presă în care şi-a prezentat activitatea din cei 7 ani de când este europarlamentar precum şi proiectele pentru următorul mandat. Adina Vălean a declarat că, atât întâlnirile cu activul de partid, cât şi cu oamenii din zonă au ca scop identificarea problemelor din zonele rurale şi urbane, propunerile cetăţenilor putând constitui viitoarele teme de dezbatere ale parlamentarului liberal în Parlamentul European.

„Există sectoare în care mulţi dintre oamenii din zonă lucrează, sectoare care ar putea fi impactate de politici prea inflexibile de mediu. Ne uităm care ar fi oportunităţile de dezvoltare locală pentru a ne face planul de bătaie şi de reprezentare în următorul mandat. Mai avem activităţi şi acţiuni în Călăraşi, urmează să mergem în câteva localităţi din zonă, ne pregătim şi de mitingurile din 17 şi 23 mai astfel încât la începutul următorului mandat să avem o radiografie a nevoilor de dezvoltare din judeţul Călăraşi pentru a ştii şi noi cum să ne orientăm şi să răspundem cât mai punctual acestor nevoi”, a declarat Adina Vălean.

Întrebată care este radiografia primelor săptămâni de campanie şi cum a perceput Călăraşiul faţă de perioada când a fost deputat, Vălean a menţionat:

„Diferenţele faţă de 2004, în judeţul Călăraşi, sunt vizibile şi cred că este o amprentă liberală puternică asupra dezvoltării judeţului. Adică, am avut un judeţ ţinut în loc într-un stadiu de subdezvoltare foarte mulţi ani de către PSD şi amprenta liberală în judeţ vizibilă azi în infrastructură, investiţii, locuri de muncă şi oportunităţi. Încercăm să identificăm care ar fi proiectele în plus de dezvoltare pentru a ne pune mintea la contribuţie şi a vedea, în ce măsură, cu ajutorul fondurilor europene sau cum am putea noi genera, dacă avem această interfaţă între politica europeană şi cetăţean, să gestionăm lucrurile şi împreună cu autorităţile locale să identificăm acele metode prin care Guvernul ar putea să genereze noi oportunităţi în judeţ.”

Eurodeputatul a explicat cum este înţeleasă campania electorală de către cetăţeni şi cum înţeleg ei rolul europarlamentarului român la Bruxelles.

„Asta depinde de oameni pentru că unii înţeleg, dar depinde de cine le explică. Împreună cu colegii mei am făcut un efort constant de explicare. Dacă alte partide merg numai pe slogane lipsite de conţinut, nu o să ajungă un mesaj corect la oameni. Eu am plecat mereu pentru faptul că cetăţenilor trebuie să le dai argumente şi să înţeleagă cum pot alege între partidele politice atunci când votează pentru Parlamentul European, asta pentru sunt diferenţe mari de abordare foarte mari în politica europeană, iar impactul asupra vieţii lor de zi cu zi, l-am mai spus şi îl explic în toate materialele noastre de campanie, sunt realizări concrete, nu avem poveşti. Programul nostru politic care se numeşte „Prosperitate, Naţiune, Libertate”, este manifestul nostru pentru alegeri. Am ţinut neapărat ca lucrurile pe care le spunem acolo să poată fi realizabile la nivel european, să nu umblăm cu bălării, care, de fapt, nu ţin de un parlamentar european. Trebuie să fie măsuri punctuale şi de natură concretă.”

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, Adina Vălean a prezentat şi câteva obiective şi direcţii propuse pe care doreşte să le dezbată în Parlamentul European, una din ele fiind continuarea activităţii în cadrul Comisiei de Industrie, Energie şi Telecomunicaţii.

„Doresc în continuare să acţionez în cadrul Comisiei de Industrie, Energie şi Telecomunicaţii pentru că eu deja am o experienţă. Cunosc dosarele care sunt în general, recurente şi cred că, aşa cum m-am uitat pe lista tuturor partidelor, România numai pe mine mă va avea în această comisie pentru că ştiu cu ce se mănâncă economia şi industria europeană. Vreau să vă spun că, această idee, în ceea ce priveşte convergenţa fiscală şi politici care să ne târască pe toţi într-o reţetă comună este un lucru pe care îl voi urmări şi mă voi bate astfel încât România să rămână în afara lui. Vreau să apăr politica noastră fiscală şi cota unică. În al doilea rând, doresc să avem un moratoriu privind politicile de mediu europene. Până când nu facem un studiu de impact privind impactul lor pe competitivitatea statelor membre, punem un stop înainte de a continua să vedem şi noi dacă ceea ce am propus s-a adoptat sau ce impact are, dacă lucrurile sunt bune, sunt rele, continuăm sau ne oprim pentru că altfel, în direcţia asta putem să dăunăm din ce în ce mai mult industriei europene. O altă direcţie este cea în care eu am fost raportor pe ceea ce înseamnă e-Call, decă se va introduce pe toate maşinile noi produse acel dispozitiv care va alerta automat 112 cu datele tehnice ale maşinii în caz de accident, dispozitiv bazat pe GPS care va da coordonatele. Am încercat să introduc în pachetul e-Call şi am reuşit la nivelul Parlamentului, cerinţa ca şi apelurile de pe smartphone-uri care sa fac către 112 să fie localizate tot prin GPS. Mi se pare extrem de important să poţi salva vieţi la nivel european, nu este numai pentru România, deşi să ştiţi, accidentul din Apuseni a fost introdus de mine în argumentaţia pe care noi o folosim la nivel european pentru a convinge factorii de decizie că este important să avem o localizare GPS a apelului la 112, ca să evităm astfel de tragedii. Ăsta este un alt punct în agenda mea pe care sper să-l duc până la capăt.”

Coordonatorul campaniei pe colegiile 4 şi 5, preşedintele interimar al PNL Olteniţa, Senatorul Iulian Dumitrescu, s-a declarat optimist în ceea ce priveşte procentul pe care îl vor obţine în această zonă. Dumitrescu este convins că PNL va obţine peste 50%. Iulian Dumitrescu s-a referit şi la ultimele teme de discuţie din ultima perioadă spunând că dacă Basescu e cu brutăria şi Udrea cu marinăria, atunci PNL este cu România.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite