Deşi se confruntă cu probleme financiare, iar decesul lui George Naghi de acum un an a înrăutăţit şi mai mult situaţia economică a fabricii de la Călăraşi, Aldisul continuă să fie în primii 10 producători de mezeluri din România, în funcţie de capacitatea de producţie (tone/an).
Conform Ziarului Financiar, primele zece companii de pe piaţa românească a cărnii pot procesa împreună într-un an aproximativ 260.000 de tone de carne, cantitate suficientă pentru a acoperi un sfert din consumul intern din România.
Pe primul loc se situează Gepeto cu 60.000 de tone procesate pe an, urmată, la mare distanţă, de CrisTim şi Transavia cu 37.800 respectiv 36.400 tone pe an. Aldis Călăraşi se află pe poziţia a şasea, la egalitate cu Elit, procesând 15.000 de tone pe an.
Din datele Ministerului Agriculturii (MADR), citate de zf.ro, reiese că din primii zece jucători de pe această piaţă, doi s-au confruntat cu probleme financiare în ultimii doi ani, iar o altă companie a întrat deja în insolvenţă.
Astfel, Caroli Foods Group, un joint-venture între famila libaneză El Solh şi grupul multinaţionalional Campofrio, a închis anul trecut o fabrică în Tulcea, una din cele două unităţi de producţie pe care le avea pe piaţa locală. La rândul său, Aldis, companie deţinută de familia Naghi, s-a confruntat cu probleme financiare după moartea fondatorului companiei, George Naghi. De altfel, compania a vândut anul trecut o fermă zootehnică, o tranzacţie evaluată la 3 mil. euro, se mai arată în articolul postat de zf.ro.