luni, noiembrie 25, 2024
AcasăFAPT DIVERSAlecsandru Boboc, fostul primar de la Grădiştea, s-a cerut în şomaj

Alecsandru Boboc, fostul primar de la Grădiştea, s-a cerut în şomaj

- Advertisement -

Marius Lotrea. Rămas fără serviciu, Alecsandru Boboc, fostul primar de la Grădiştea, a cerut adeverinţă de şomaj de la Primărie, pentru a beneficia de indemnizaţie de la AJOFM.

 

Rare au fost ocaziile când foştii primari s-au declarat şomeri cu acte, după ce şi-au pierdut mandatele, însă iată în acest caz se pare că nu a existat nicio problemă. Alecsandru Boboc poate fi considerat şomer de lux, deoarece conduce un Audi A 6, model 2010, deţine un 1,9 hectare de teren extravilan, de unde primeşte arendă, şi 0,4 hectare în intravilan, un apartament în Călăraşi şi o casă la Rasa cu 2.000 mp de curte, după cum scrie în declaraţia sa de avere, actualizată, ultima oară, în 2009. Conform primarului Constantin Corbu, Boboc a solicitat adeverinţa de şomaj care i-a fost eliberată în 27 iulie. Alexandru Boboc ar fi dorit ca aceasta să-i fie eliberată „la urgenţă”, undeva la începutul lui iulie, însă cererea nu a fost depusă în termen. Până în acest moment Alecsandru Boboc nu şi-a depus dosarul la AJOFM Călăraşi, în cazul în care o va face ar urma să primească indemnizaţia pentru cel mult un an şi doar dacă face dovada că nu beneficiază de niciun fel de venit.

 

Conform Legii 76/2002, privind acordarea şomajului, indemnizaţia se acordă în următoarele condiţii:

Art. 39.

(1) Indemnizaţia de şomaj se acordã şomerilor prevãzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, dupã cum urmeazã:

a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;

b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;

c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

 

(2) Cuantumul indemnizaţiei de şomaj prevãzute la alin. (1) este o sumã acordatã lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, dupã cum urmeazã:

 

a) 75% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;

 

b) suma prevãzutã la lit. a) la care se adaugã o sumã calculatã prin aplicarea asupra mediei salariului de bazã lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare.

 

(3) Cotele procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, prevãzute la alin. (2) lit. b), sunt:

a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 3 ani;

b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;

c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani;

d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani.

 

2. Indicatorul social de referinţă, în vigoare = 500 lei.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite