„Reabilitare infrastructură educațională pentru învățământ antepreșcolar și preșcolar – Grădinița cu program prelungit nr. 4 Step by Step Călărași”
1. Număr referință: Contract finanțare nr. 5996/26.08.2020
2. Data începerii publicării anunțului: 15.12.2023
3. Finanțat din Programul Operațional Regional 2014 – 2020
AXA PRIORITARĂ 4 – SPRIJINIREA DEZVOLTĂRII URBANE DURABILE Prioritatea de investiții 4.4 Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare
4. Autoritatea de Management: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
5. Organism Intermediar: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia
6. Beneficiarul UAT MUNICIPIUL CĂLĂRAŞI, anunță finalizarea proiectului
7. Obiectivul general al proiectului: Creșterea calității infrastructurii educaționale pentru învățământ preșcolar – Grădinița cu program prelungit nr. 4 „Step by Step” Călărași, în vederea asigurării accesului sporit la educație timpurie și sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă se subscrie obiectivului specific al Axei prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4 – Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe si învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare
8. Obiectiv specific al proiectului – Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educație timpurie și sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă.
Activitățile eligibile în cadrul proiectului au vizat reabilitarea Grădiniței cu program prelungit nr. 4 ”Step by Step Călărași”.
Investiția a constat în reabilitarea celor două locații ale Grădiniței cu program prelungit nr. 4 ”Step by Step Călărași”, astfel:
-la locația amplasată în Aleea Centralei nr. 7 s-a realizat o construcție ușoară în curtea grădiniței, în apropierea corpului de clădire, cu destinația desfășurării diverselor activități ale copiilor de vârstă preșcolară, au fost reabilitate spațiile de circulație și casa scărilor și a fost amenajată o parte din zona exterioară cu locuri de joacă în aer liber;
-la locația amplasată în str. Stadionului nr. 27 s-a amenajat curtea acesteia, cu înlocuirea gardului de împrejmuire și au fost reabilitate grupurile sanitare din corpul principal.
9. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 2.780.757,37 lei cu T.V.A., din care finanțare nerambursabilă (FEDR) de 2.725.142,22 lei
10. Cod SMIS: 127323
11. Informații: Proiectul își propune să contribuie la asigurarea accesului la un proces educațional de calitate și la un mediu cât mai bun pentru desfășurarea activității antepreșcolarilor, preșcolarilor și cadrelor didactice. Infrastructura educațională este esențială pentru educație, dezvoltarea timpurie a copiilor, pentru construirea de abilități sociale și a capacității de integrare socială.
Grupul țintă căruia i se adresează proiectul este reprezentat de copiii de vârsta preșcolara din cadrul grădiniței și corpul cadrelor didactice și personalul auxiliar din cadrul unității de învățământ preșcolar.
Beneficiarii direcți: copiii de vârstă preșcolară din cadrul grădiniței, părinții acestora prin participarea lor pe piața forței de muncă și corpul cadrelor didactice și personalul auxiliar din cadrul unității de învățământ preșcolar.
Beneficiarii indirecți: mediul economic din municipiul Călărași, prin sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă; persoanele aflate în tranzit și locuitorii zonei care stabilesc un contact vizual cu clădirea construită (din considerente estetice); agenții economici din județ și din țară, care constituie grupul furnizorilor de materiale și lucrări necesare extinderii grădiniței cu un corp nou de clădire.
Proiectul are beneficii pe termen lung dată fiind adresabilitatea proiectului, acesta fiind o componenta a viziunii strategice a solicitantului în ceea ce privește dezvoltarea economico-sociala a municipiului în scopul îmbunătățirii permanente a standardului de viață al
locuitorilor, atenția acordată celei mai importante resurse locale – resursa umană, în toate etapele de formare ale acesteia.
Faptul că solicitantul este o structură administrativă bine definită și permanentă, cu rol determinant în dezvoltarea economico-sociala a ariei sale administrative, conferă garanția ca investiția realizată prin proiect va continua sa fie operabilă în condițiile prognozate și după finalizarea acestuia.
Investiția va contribui la dezvoltarea durabilă a localității, având un impact pozitiv din punct de vedere economic, social și de mediu asupra locuitorilor.
Mai multe detalii despre implementarea acestui proiect puteți află pe site-ul UAT Municipiul Călărași, la sediul din strada București nr. 140 A, Municipiul Călărași, cod poștal 910058, sau la telefon 0242/311005.
UAT Municipiul Călărași
str. București nr. 140A, mun. Călărași, 910058, telefon 0242/311005, fax 0242/318574, email: office@primariacalarasi.ro