luni, octombrie 28, 2024
AcasăEVENIMENTBâlciul şi-a deschis porţile cu mititei, pastramă, kurtoş, comedii şi bere rece

Bâlciul şi-a deschis porţile cu mititei, pastramă, kurtoş, comedii şi bere rece

- Advertisement -

Rodica Dohot. Şi anul acesta, târgul de toamnă şi-a deschis porţile pentru călărăşeni, nu mai puţin de 30 000 de persoane  fiind aşteptate să treacă pragul „bâlciului” până pe 7 septembrie, susţine directorul Serviciului Public Pieţe Oboare Călăraşi, Vasile Manea.

Suma ce ar trebui să fie încasată din taxele plătite ce comercianţi ajunge undeva la 800 de milioane de lei vechi, însumând taxele plătite de cele 21 de locaţii de alimentaţie publică, 4 gogoşerii, 11 societăţi cu parcurile de distracţii, 50 de societăţi din incinta bâlciului cu mărfuri industriale, alţii 40 de comercianţi din afara locaţiei şi 15 comercianţi producători de fructe.

Terasele şi zonele cu comedii plătesc 1 leu/mp/zi, iar comercianţii 2 lei/mp/zi, taxele stabilite fiind aceleaşi ca şi anul trecut. În afară de taxa plătită Serviciului Public Pieţe Oboare, comercianţii din bâlci achită separat serviciile de furnizare a energiei electrice, taxa de salubritate şi consumul de apă potabilă.

În incinta târgului de toamnă funcţionează pe toată perioada desfăşurării lui un punct de prim-ajutor deschis între orele 10 şi 19, iar paza şi ordinea sunt asigurate de lucrători ai Poliţiei Comunitare, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipale şi efective din cadrul Jandarmeriei Călăraşi.

„De la an la an, organizarea „Târgului de Toamnă” de la Călăraşi se face mult mai bine. Este adevărat, chiar dacă fluxul de persoane este de peste o mie de persoane pe zi, puterea de cumpărare nu mai este aceeaşi ca în alţi ani. Foarte mulţumiţi s-au arătat producătorii de fructe din zona Argeşului. Ei sunt bucuroşi că au spaţii de vânzare moderne, au energie electrică şi îşi pot desfăşura activitatea mult mai bine decât la Ţăndărei, de exemplu” susţine directorul de la Pieţe Oboare, Vasile Manea.

În bâlci, cea mai mare căutare o au terasele unde se pot servi mititei, cârnăciori, pastramă şi bere rece. De departe, anul acesta, produsele Terasei „Puiucu” au mare căutare. Puiu Badea, administratorul terasei, îşi aşteaptă clienţii cu renumitele murături asortate, cârnăciori de casă tradiţionali, mici, pastramă de pui şi oaie la grătar, raţe şi porumbei sălbatici la grătar şi delicioasa pastramă de oaie la ceaun cu mămăliguţă, totul stropit cu o pălincă straşnică, o căpşunică sau cu un vin tămâios de Vrancea. Puiu Badea, recunoscut pe plan naţional şi internaţional pentru renumitele sale murături asortate, ne-a declarat că el însuşi s-a ocupat de toate preaparatele pe care le are, pastrama, în special, făcând-o după o reţetă proprie. Concurență îi face nea Sandu Pietroiu, ce îşi îmbie clienţii cu o renumită fasole la ceaun cu afumătură.

În rest, din bâlci, pe lângă faptul că pleci cu stomacul plin, te „aeriseşti” puţin cu fumul de grătar, poţi cumpăra renumitele pere, mănânci o gogoașă sau un kurtoş, bei o bere rece, iar  copiii se pot bucura de comedii care mai de care.

 

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite