Conducerea Consiliului Judeţean Călăraşi a anunţat că blocul pentru medici situat pe bulevardul Nicolae Titulescu din municipiu vor fi gata, cel mai probabil, în cursul lunii martie 2022. Blocul cu 30 de unităţi locative este finanţat de ANL iar CJ asigură o parte din cheltuieli.
Investiţia are o valoare de 8,2 milioane lei din care construcţii şi montaj, 6,5 milioane lei. Consiliul Judeţean va finanţa amenajările exterioare şi racordarea imobilului la reţelele utilitare. Suma alocată fiind de 780.000 lei din care C+M, 560.000 lei.
Săptămâna trecută, Vasile Iliuţă, preşedintele CJ, Mihăiţă Beştea, vicepreşedinte şi Mihai Bogdan, managerul SJU Călăraşi, alături de constructor, au efectuat o vizită pe şantier.
„În urmă cu 4, 5 ani, la preluarea mandatului era aici o mare groapă, uitată din 1990 de toate administraţiile care s-au perindat la conducerea Judeţelui. Aici urma să se construiască sediul „Drumurilor Judeţene”. Am luat terenul din patrimoniul societăţii şi l-am transferat în patrimoniul Judeţului, punându-l ulterior la dispoziţia ANL ca să putem construi cele 30 de unităţi locative, însemnând 5 apartamente cu 3 camere, 20 cu 2 camere şi 5 garsoniere. Sperăm ca până în luna martie 2022 să se finalizeze lucrările.”, a spus Vasile Iliuţă.
Cu astfel de investiţii, atât în spital cât şi în locuinţe noi ce vor fi puse la dispoziţia medicilor, nivelul actului medical va evolua permanent. Sunt mulţi medici care deja văd Călăraşiul ca o alternativă pentru a practica, conform spuselor managerului spitalului călărăşean, Mihai Bogdan.
„Ceea ce vedeţi aici e o parte a proiectului demarat, cel puţin pe partea de sănătate, de preşedintele Iliuţă. Vedem un ansamblu de elemente care puse cap la cap au rezultantă directă în ceea ce vedeţi că se întâmplă la spital: medici aduşi, echipament achiziţionat, actul medical care creşte pe zi ce trece, deşi comunicarea unora lasă să se înţeleagă altceva. Realitatea e simplă.
Toată lumea poate să perceapă modul în care se schimbă actul de sănătate în Călăraşi. E o muncă de echipă, fiecare îşi face atât de bine treaba încât ajungem să aducem medici din zona Timişoara. Ultimii doi, soţ şi soţie, ambii ginecologi, aduşi în urmă cu 2 săptămâni sunt din zona Moldovei.
Începem să devenim atractivi pentru medicii care-şi caută un loc de muncă. Lumea începe să ne vadă ca o oază de normalitate. Este un lucru important. Până acum lumea fugea din Călăraşi când auzea de Călăraşi. Lucrurile s-au schimbat, clar, în bine.”, a spus Mihai Bogdan.