duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCULTURACentrul Județean de Cultură și Creație Călărași a lansat „Luna Dramaturgiei Românești”

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași a lansat „Luna Dramaturgiei Românești”

- Advertisement -

Sub sloganul „Sărăbătorește românește”, în luna octombrie, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, alături de Teatrul Dramaturgilor Români, va desfășura proiectul „Luna Dramaturgiei Românești”.

Înainte de debutul evenimentului, directorul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, Mihaela Petrovici și directorul Teatrului Dramaturgilor Români, Mihai Gârbea au susținut o conferință de presă în care au prezentat programul proiectului.

„Suntem în debutul unui alt proiect cultural la Călărași – „Luna Dramaturgiei Românești”, după cum bine știți doar ce am încheiat „7 Arte în 7 zile”, proiect bine structurat, bine primit de publicul călărășean.

În cadrul marelui proiect Toamna Culturală, unde vă vom aștepta la multe piese de teatru, am inclus un proiect drag sufletului colegului nostru Ștefan Nițu și al domnului director al Teatrului Dramaturgilor Români și anume Luna Dramaturgiei Românești.

Vom avea ocazia să ne întâlnim cu actori cunoscuți ai scenei românești.

Alături de mine se află directorul Teatrului Dramaturgilor Români, Mihai Gârbea, poet, prozator, publicist, dramaturg și un vechi prieten al Călărașului.”, a spus, în deschiderea evenimentului, directorul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, Mihaela Petrovici.

Evenimentul teatral a debutat marți, 9 octombrie 2018, cu piesa „Autorul e în sală”, de Ion Băieșu, în regia lui Dan Tudor.

„Sunt onorat să fiu alături de publicul călărășean, amintirile mele legate de spațiul cultural călărășean sunt extrem de intense, fiind un obișnuit al locurilor în urmă cu 18 ani, astăzi revin aici ca director de teatru.

Mă bucur că Teatrul Dramaturgilor Români iese din sălile bucureștene și vine în întâmpinarea publicului din țară. Ei bine, noi venit cu patru piese către dumneavoastră care se pot deplasa, ca și decoruri.

Astăzi, la debut, am venit cu o piesă în care joacă 10 actori renumiți (printre care Corina Dănilă, Dan Tudor, Tudorel Filimon, Laura Cosoi) și o recuzită cu greutate.

Piesa, scrisă de Ion Băieșu, a fost cenzurată înainte de Revoluție, iar acum o punem în scenă la adevărata ei valoare. Vor mai juca pe scena călărășeană actori precum maestrul Radu Gheorghe, Marius Bodochi, Cătălina Mustață, Monica Davidescu.”, a transmis publicului călărășean directorul Mihai Gârbea.

Program „Luna Dramaturgiei Românești”

 Miercuri, 17 octombrie 2018 – piesa de teatru „Călătoarea și Shakespeare”, de Lucia Verona, în regia Ruxandrei Bălașu.

Distribuție – Monica Davidescu/ Ruxandra Bălașu, Marius Bodochi, Pavel Bârsan, Dana Voicu, Gabriel Costan, Alexandru Făiniși, Claudia Dionise, Alexandra Gabriela Niță și Alexandru Mandu.

Sinopsis:

O femeie a zilelor noastre trăiește un moment unic: întâlnirea cu cel mai mare dramaturg al lumii, apărut ca prin magie pe o scenă contemporană.

Marți, 23 octombrie 2018 – piesa de teatru „Infractorii”, de Ana Maria Bamberger, în regia lui Dan Tudor.

Distribuție – Ada Navrot și Dan Tudor.

Sinopsis:

„Infractorii”, o comedie care face haz de necaz.

Ce-ai face dacă un incendiu a distrus tot ce aveai, asigurarea nu plătește, banca refuză să-ți acorde credit și soția te anunță că familia se va mări curând? Și – dacă asta face din tine un… „infractor”?

Marți, 30 octombrie 2018 – piesa de teatru „Dona Juana”, de Anca Visdei, în regia lui Radu Gheorghe.

Distribuție – Cătălina Mustață,  Angela Ioan, Radu Gheorghe, Dan Profir, Daniel Vișan, Alexandru Nagy și Răzvan Popa.

Sinopsis:

Piesa Dona Juana este încă o încercare de a responsabiliza ambele sexe, masculin și feminin, în demersul lor comun, liber consimțit, de a se dărui unul altuia din toată inima și din toate punctele de vedere.

Spectacolele de teatru vor avea loc în sala „Barbu Știrbei”, începând cu ora 18.00.

Relații și rezervări la numărul de telefon: 0242.314.925.

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite