sâmbătă, aprilie 12, 2025
AcasăCOMUNITATECostel Boitan: „Voi pune accent pe modernizarea instituţiilor de învăţământ din comună...

Costel Boitan: „Voi pune accent pe modernizarea instituţiilor de învăţământ din comună întrucât cred cu tărie în actul educaţional”

- Advertisement -

Mircea Brânduşă. În ultimii 4 ani, administraţia publică din Valea Argovei a dobândit o experienţă importantă în derularea unor proiecte europene, cu fonduri nerambursabile, care o dată finalizate au schimbat în bine viaţa locuitorilor. Aceste proiecte au fost posibile ca urmare a implementării strategiei de dezvoltare pe termen lung a comunei şi a bunelor practici însuşite de primarul comunei, Costel Boitan.

Rep: D-le primar, ce ne puteţi spune despre activitatea primăriei din perioada exercitării primului dvs. mandat?

C.B.: În cei 4 ani scurşi pot spune că primăria Valea Argovei a iniţiat o serie de proiecte europene care au avut ca scop final îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a locuitorilor. Astfel, după realizarea alimentării cu apă a comunei şi pietruirea tuturor drumurilor comunale cu piatră spartă (1000 tone), am depus în 6 septembrie anul curent, la M.D.R.T., un proiect pentru modernizarea prin asfaltare a reţelei de drumuri de interes local pe o lungime de 11,5 km. Totodată avem în derulare un proiect de reabilitare şi modernizare a şcolii din Valea Argovei situată lângă biserică, care include următoarele obiective: extindere, dotare, înfinţare grupuri sanitare interioare şi o cameră specială pentru depozitarea programului „lapte şi corn”. Nu în ultimul rând, se lucrează la realizarea unei noi documentaţii tehnice cu condiţii mai permisibile a unui proiect de achiziţionare a unui utilaj pentru întreţinerea şi exploatarea drumurilor, inclusiv pentru operaţiuni de deszăpezire, ceea ce va asigura o fluidizare mai rapidă a drumurilor de acces în timpul iernilor grele. Acest proiect va fi depus la A.F.I.R. Bucureşti în vederea organizării unei noi licitaţii întrucât A.N.R.M.A.P. a respins vechiul proiect de licitaţie pe motiv că nu au fost respectate condiţiile din caietul de sarcini, respectiv braţul utilajului era mai scurt cu 14 cm decât ce era înscris în cartea tehnică. Utilajul pe care îl vom achiziţiona va asigura şi toaletarea spaţiilor de pe marginea drumurilor: tăierea crengilor şi cosirea vegetaţiei uscate. În urma implementării acestor proiecte locuitorii comunei vor beneficia de o infrastructură mai bună, vor avea acces la mai mutle activităţi culturale, iar copiii pot ajunge la şcoală în condiţii bune, în timpul iernii, graţie reabilitării drumului de acces spre instituţiile de învăţământ.

Rep: Datorită unor astfel de proiecte şi cu infrastructura rutieră reabilitată, primăria va putea demara alte proiecte ce vizează îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă. Care sunt aceste proiecte, d-le primar?

C.B.: Primăria Valea Argovei are mai multe proiecte de investiţii prin care vizează dezvoltarea zonei din punct de vedere economic, social şi cultural. Astfel, pentru reducerea consumului electric intenţionez ca pe toate străzile principale din cele 3 sate, iluminatul public stradal să fie făcut cu tehnologie led. Am în vedere reabilitarea şi modernizarea celor 3 staţii de clorinare existente care sunt depăşite atât fizic cât şi tehnologic întrucât nu tratează apa pompată în gospodării, iar analizele D.S.P. au fluctuaţie în emiterea buletinelor tehnice. De asemenea, există pe masa mea de lucru o schiţă a unui proiect care include găsirea unei noi locaţii pentru construirea căminului cultural în satul Valea Argovei. Nu în ultimul rând, voi pune accent pe modernizarea instituţiilor de învăţământ din comună întrucât cred cu tărie în actul educaţional, implicit a unei noi generaţii de tineri.

Rep: Aţi amintit de investiţii, dar de investitori, implicit crearea unor noi locuri de muncă pentru cetăţenii comunei, ce ne puteţi spune?

C.B.: Mare lucru în acest sens nu vă pot spune. Din cauza faptului că zona în care este aşezată comuna nu prezintă interes în rândul investitorilor, aceştia nu se înghesuie să dezvolte afaceri care să creeze noi locuri de muncă. Totuşi, am efectuat demersuri către două firme de pază din Bucureşti care au recrutat dintre locuitorii comunei personal specializat pentru aceste servicii.

Rep: Aminteaţi la începutul discuţiei noastre despre bunele practici ca fiind un mijloc prin care orice administraţie locală poate învăţa din experienţa altora în vederea punerii în aplicare a propriilor idei. Vă rog să detaliaţi acest subiect.

C.B. Cu siguranţă bunele practici pot fi folosite pentru a stimula creativitatea funcţionarilor din primăria Valea Argovei şi pentru a le sugera acestora noi abordări în diferite scopuri cum ar fi: implementarea unor proiecte de succes.

Rep: Care este mesajul dvs. adresat locuitorilor comunei Valea Argovei?

C.B. Mesajul meu este cel din totdeauna: totul pentru cetăţeni! Acest lucru fiind principalul scop al administraţiei locale pe care o conduc. În altă ordine de idei, le doresc tuturor multă sănătate.

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite