luni, octombrie 28, 2024
AcasăACTUALCPECA / Formare iniţială în domeniul prevenirii consumului de droguri destinată jandarmilor

CPECA / Formare iniţială în domeniul prevenirii consumului de droguri destinată jandarmilor

- Advertisement -

Agenţia Naţională Antidrog în parteneriat cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a iniţiat un proces amplu de formare iniţială în domeniul prevenirii consumului de droguri destinată personalului Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR), ofiţerilor din cadrul structurilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi lucrătorilor jandarmi implicaţi în activitatea de combatere a infracţionalităţii stradale.

La nivel naţional sesiunile de formare au debutat în luna septembrie 2013 s-au derulat atât în Bucureşti, cât şi celelalte judeţe ale ţării, fiind formaţi aproximativ 1000 de specialişti ai IGJR.

La nivelul judeţului Călăraşi sesiunea de „Formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri” s-a desfăşurat în perioada 10-14 februarie 2014 şi a fost susţinută de specialiştii CPECA Mirela Ilona Tîrşolea şi Alin Cristian Stan.

La sesiune au participat 24 ofiţeri din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi.

Obiectivul general al cursului a constat în familiarizarea participanţilor cu: tendinţele fenomenului consumului şi traficului de droguri în România, principalele categorii de droguri şi efectele acestora, conceptele şi noţiunile de bază utilizate în prevenirea consumului de droguri, semnele consumului de droguri, cadrul legal şi sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor, sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri din România, fenomenul substanţelor noi cu efecte psiho active, etc.

Metodele de lucru folosite în cadrul acestor sesiuni au fost: expuneri, grupuri de lucru şi studii de caz, filme tematice. La finalul sesiunii de formare, participanţii au dobândit cunoştinţe teoretice şi abilităţi care să faciliteze abordarea problemelor asociate consumului de droguri în cadrul activităţilor specifice.

Formarea specialiştilor IGJR reprezintă un alt pas în efortul ANA de a informa, educa şi conştientiza personalul MAI şi societatea civilă cu privire la consecinţele consumului de droguri asupra individului.

Agenţia Naţională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituţională în vederea prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin formarea pe această problematică şi a altor specialişti din strucuri cu atribuţii în domeniu.

 

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite