Carnea de pui este una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne pe care le poți consuma și alătura unei diete bogate în legume. Această afirmație trebuie spusă din nou și din nou, din moment ce unele persoane aleg destul de rar acest tip de carne, considerând vita și carnea de porc alternative mult mai gustoase sau sănătoase. Ba chiar mai mult, unele persoane evita cu totul carnea de păsări de curte regasita în comerț.
Într-adevăr, studiile arată că acest tip de carne este soluția ideală pentru a îmbunătăți dieta din zonele/țările în dezvoltare – dar spun totodată că fiecare persoană ar trebui să o includă în dieta să. Nu este o soluție low-cost pentru atingerea unei diete sănătoase – carnea acestor păsări trebuie inclusă în mod regulat în dietă ta și cam atât!
Care sunt beneficiile consumului de carne de păsări de curte?
Carnea acestor păsări (pui, curcan și așa mai departe) este caracterizată de următoarele aspecte:
- Conținut energetic moderat;
- Proteine ușor de digerat cu un conținut nutritiv ridicat;
- Vitamine din grupul B;
- Minerale (cupru, zinc, fier);
- Este asociată unei diete echilibrate și unui stil de viață sănătos;
- Consumul regulat de carne de păsări de curte este asociat cu riscul redus de: obezitate, creștere drastică în greutate, dezvoltarea de boli cardiovasculare și de diabet tip 2;
- Probabil cel mai important aspect constă în faptul că acest tip de carne este considerată neutră, în unele cazuri chiar că având rol protectiv, în privința riscului de cancer;
- Nu în ultimul rând, consumul de carne de păsări de curte poate îmbunătăți dietă persoanelor în anumite momente ale vieții – în timpul sarcinii, creșterii și dezvoltării copilului, dar mai ales la vârste înaintate.
În mare, nu există motive pentru care nu ar trebui să consumi acest tip de carne în mod regulat. După cum bine știi, majoritatea atleților includ carnea de pui și de curcan în dieta lor zilnică datorită conținutului ridicat de proteine. Desigur, nu este nevoie să recurgi la practici similare – este de ajuns să consumi pui, curcan, rață sau altele cel puțin o dată pe săptămână.
Un alt aspect care trebuie luat în calcul îl reprezintă diferențele dintre valoarea energetică și nutritională a anumitor părți a păsărilor de curte. De exemplu, pulpele de pui au valori diferite față de pieptul de pui și viceversa.
În același timp, prezența pielii contribuie la o schimbare semnificativă a conținutului caloric al cărnii de păsări de curte. Astfel, pielea pe o pulpă de carne crește conținutul caloric al acesteia cu până la 30%. Apoi, valoarea energetică poate și ea crește cu până la 50% în timpul gatirii efective a cărnii.
Tocmai de aceea, abuzul trebuie evitat!
Vrei să începi să urmezi o dietă sănătoasă?
Nimic mai simplu! Dacă vrei să introduci acest tip de carne în dieta ta, atunci trebuie doar să intri în Ograda Verde și să alegi produsul dorit. Fiecare bucată de carne de pasăre de curte livrată este tăiată cu cel mult 24 de ore înainte – desigur, păsările sunt crescute în mod 100% natural, hrănite doar cu cereale și cu acces liber la țarcuri exterioare, că la bunici!