Prin urmare, atunci cand se cauta solutii pentru incalzire ieftina si eficienta nu poate lipsi din calcul incalzirea cu peleti – incalzire preferata in ultimii ani din diverse motive – plus sistemul de ardere al biomasei.
Incalzirea cu peleti: convenabila, accesibila si durabila.
Din cauza unor considerente de sanatate si de control al calitatii aerului, peletii din lemn sunt de preferat in locul carbunelui pentru producerea de energie termica. Produse fara aditivi, arderea peletilor din lemn este neutra, nu generezeaza cresterea emisiilor de gaze cu efect de sera.
Materialul provine din rumegus, deseuri de materie lemnoasa reciclate sau aschii ramase dupa prelucrarea lemnului, care sunt apoi deshidratate si comprimate in granule mici pana la dublul densitatii energetice a lemnului verde.
Compozitia este alcatuita din surse biologice 100% presate prin niste gauri mici intr-o masina sferica care leaga granulele impreuna. Au un randament de ardere mult mai mare, deoarece procesul de legare reduce umiditatea la mai putin de 10%.
Sunt o alternativa stabila, regenerabila, de incalzire a locuintelor utilizata in prezent pe scara larga in intreaga lume.
Sunt peletii mai eficienti in comparatie cu lemnul?
Spre deosebire de lemnul de foc, peletii sunt densi si foarte uscati astfel incat combustia se face eficient si uniform. Mai mult decat atat, avand in vedere marimea standard, se pot administra in cazane foarte usor, te poti relaxa linistit stiind ca alimentarea se face dupa 24 – 36 ore de functionare.
Peleții reprezintă la ora actuală o opțiune de producere a energiei termice care răspunde cerințelor de utilizare a energiei „verzi”, „curate” și regenerative,fiind astfel o alternativă economică și confortabilă la combustibilii fosili. Peleții reprezintă o energie mai ieftină, decat cea obținută de combustibilii fosili, fiind si regenerabilă. Emisiile mici de dioxid de carbon înseamnă că nu afectează mediul înconjurător, dovadă fiind și neincluderea sa printre substanțele poluante, de către protocolul de la Kyoto.
Istoria peleților începe în anii ’70 în Statele Unite unde a fost construită prima unitate de producție a acestora. Cu trecerea timpului, datorită problemelor de pe piața petrolului și a noilor cerințe referitoare la poluare, acest produs împreună cu tehnologia de ardere, a luat un avânt deosebit care s-a materializat prin dezvoltarea rapidă a pieței de desfacere. În ultimii ani s-a constatat o cerere din ce în ce mai mare pentru furnizarea echipamentelor care utilizează ca și combustibil peleții; implicit o creștere a necesarului de peleți.
Peleţii sunt produşi din lemn, rumeguş şi alte deşeuri de lemn.
Motive pentru a folosi incalzirea cu peleti:
– cel mai important este pretul, sau, mai precis diferenta dintre investitia initiala si costurile anuale pentru incalzirea locuintelor si alimentare cu apa calda.
– incalzirea cu gaze naturale, electricitate necesita investitii initiale mai mici, dar impreuna cu costurile anuale de incalzire si de intretinere devine mai scumpa decat incalzirea cu peleti. Eficienta in arderea peletilor este extrem de mare, astfel permite o recuperare rapida a investitiei.
– prietenosi cu mediul inconjurator. Spre deosebire de electricitate, gaze naturale si alte solutii pentru incalzire, peletii sunt ecologici si constituie o sursa de energie regenerabila. Granulele presate au un nivel scazut de umiditate ceea ce le face extrem de eficiente in timpul arderii.
Sistemele noastre de incalzire combina tehnologia avansata cu cel mai inalt grad de fiabilitate, manevrabilitate, confort ridicat si design deosebit. Aceste dispozitive asigura o eficienta optima a arderii cu emisii minime de carbon, puteti comanda aceste centrale de pe site-ul https://www.qmag.ro/centrale-