Rodica Zaharia. Studenţii Facultăţii de Management, Inginerie Econimică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, filiala Călăraşi, au organizat vineri, 11 aprilie 2014, ce-a de-a doua ediţie a Târgului de Produse Pascale. Fiecare din studenţii celor patru ani de studiu s-au pregătit cum au ştiut ei mai bine, având ocazia să pună în practică ceea ce au învăţat la cursuri. Bunătăţile culinare au încântat gusturile celor prezenţi, sortimentele de mâncare fiind extrem de variate: pâine de casă, cozonaci, ouă încondeiate, pască, miel, sărmăluţe de post şi cu carne, prăjituri de casă şi plăcinte de toate felurile.
În rândul studenţilor şi profesorilor organizatori s-a aflat şi primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, care s-a arătat încântat de această iniţiativă a tinerilor studenţi călărăşeni.
„Este de salutat această iniţiativă, studenţii nu sunt la prima acţiune de acest gen şi este foarte bine că ei vor să promoveze facultatea unde ei învaţă. La fel de bun este faptul că şi la Călăraşi sunt studenţi care se pot ridica la un nivel destul de mare din punctul de vedere al pregătirii profesionale şi al modului de cum pot fi organizaţi. Mă mândresc că în municipiul Călăraşi există o facultate de stat unde absolvenţii de liceu pot veni să-şi continue studiile tinând cont de faptul că suntem într-o zonă unde pământul este la el acasă. Chiar vreau să vă spun că sunt foarte mulţi absolvenţi ai acestei facultăţi care deja sunt angajaţi atât în ţară cât şi în străinătate, facultatea oferind posibilitatea specializării nu numai în România, cât şi în afara ţării. La absolvire, în funcţie de capacităţile intelectuale ale fiecăruia tinerii pot fi angajaţi în diferite ţări, în Marea Britanie, în Olanda sau Danemarca, dar şi România, orientarea fiind pe domeniul agricol.”
La rândul său, Daniela Creţu, director al filialei călărăşene a USAMV, a menţionat că, datorită impactului mare a primei ediţii de acest gen, studenţii şi profesorii au reeditat o nouă ediţie.
„Astăzi, (n.r. 11 aprilie 2014), în cadrul Facultăţii de Management, Inginerie Econimică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, filiala Călăraşi, are loc această activitate cu caracter educaţional care se încadrează în specificul evenimentelor din această perioadă. Ideea acestei expoziţii a sărbătorilor pascale este de fapt o reeditare a unei ediţii de anul trecut, când cu ocazia unui memorandum pe care l-am semnat cu Traktor Belarus am organizat o asemenea expoziţie şi a avut un succes extraordinar. Anul acesta am reeditat acest eveniment şi se pare că studenţii se ridică peste înălţimea aşteptărilor. Şi elevii liceelor au răspuns invitaţiei noastre şi chiar am primit un feed-back din partea lor vizavi de încadrarea lor ca viitori studenţi ai acestei facultăţi şi acest lucru, pe de o parte, ne onorează pentru că demonstrează faptul că, în peisajul călărăşean, deja facultatea noastră prezintă interes şi credibilitate şi, pe de altă parte, studenţii noştri au demonstrat că ceea ce au învăţat la curs, pentru că este de fapt o aplicaţie a cursului de agro-marketing, au putut să şi realizeze în practică. Vorbind organizatoric, având patru ani de studiu, fiecare an are câte două standuri şi pe lângă avem şi un stand al Asociaţiei de Agro-Turism, asociaţie înfiinţată în cadrul unui proiect al facultăţii noastre, dar şi standuri ale altor invitaţi cu care noi colaborăm, ADR Sud Muntenia şi Oriflame care au sponsorizat acţiunea de la Balul Studenţilor.”