miercuri, noiembrie 27, 2024
AcasăEVENIMENTDomeniile OSTROV/„Dragobete cu Pelin” să te-ndrăgostim din plin!

Domeniile OSTROV/„Dragobete cu Pelin” să te-ndrăgostim din plin!

- Advertisement -

„Dragobete cu Pelin” face parte din seria evenimentelor artistice şi culturale concept (alături de Gurbanul și Mucenicii) organizate de „Fata care gătește cu Flori” (Claudia Romana Rista) împreună cu Domeniile Ostrov.

Sâmbătă, 22 februarie 2014, Domeniile Ostrov – producătorul de vinuri aflat pe dealurile Ostrovului – a marcat, cu bucate și tradiții, Sărbătoarea „Dragobete cu Pelin”, moment numai bun de a deschide și primele sticle de vin Rose vinificat la Crama Ostrov din struguri de Cabernet Sauvignon şi Merlot, Fetească Neagră, Pinot Noir, toate din recolta de anul trecut.

„Cu o tradiție milenară, Dragobetele marchează renaşterea naturii, a dragostei. Dragobetele, din slavă „a fi drag”, este o sărbătoare aparte, creştinismul se împleteşte cu vechile tradiţii ale poporului nostru şi ale popoarelor sud-dunărene. Se spune că dacă natura învie, învie şi dragostea.” Acesta a fost motto-ul sărbătorii organizate de Oana Belu, amfitrioana evenimentului şi manager general al Domeniilor Ostrov.

După ce și-a primit oaspeții cu pâine şi sare, dar și un pahar de tescovină care să dezmorțească simțurile, gazdele de la Domeniile Ostrov le-au pregătit acestora un meniu tradițional gândit de Claudia Romana Rista sau „Fata care gătește cu flori”: pâine făcută-n casă şi înmuiată în oloi de dovleac, stropită cu mirodenii şi flori, placintă dobrogeană, salată de vinete, salată de ardei copţi, salată de Dragobete cu sfeclă roşie și miez de nucă, salată de cartofi cu ridichi, oloi de dovleac şi ceapă tânără, supă de găină de casă, cu mazăre, fiartă la cazan, pui de casă la ceaun, cu mujdei din usturoi de toamnă, mujdei asezonat cu fudulii de cocoș, cartofi copţi în untură, sarmale cu mămăligă, ciulama de pipote și ciuperci stropite cu vin alb de Ostrov, servită cu cartofi tăiaţi rotogoale, murături de Ostrov, pilaf de găină de Ostrov, mujdei de alune, halva de Ostrov, plăcintă cu gem, ceai de levănţică şi cafea… totul stropit din belşug cu vinurile premiate ale Domeniilor Ostrov.

Iar pâinea la țest, vedeta serii, a fost „cântată” de Ionel Lazăr, un bucătar adus din Slobozia, Teleorman. Toate au sensibilizat şi cele mai pretenţioase gusturi, mai ales că au fost servite pe ritmurile melodiilor interpretei de folclor Mariana Birică şi ale ansamblului Victor Mihalache.

Înainte însă de a se înfrupta din aceste bunătăți, musafirii au asistat la un ceremonial pregătit special pentru a marca Ziua Dragobetelui, Oana Belu și soțul său întruchipând îndrăgostiții care își leagă destinele cu ițele nevăzute ale dragostei. Printre cei prezenți s-a aflat și un oaspete de seamă, actorul Vlad Ivanov, cunoscut mai ales pentru interpretarea doctorului Bebe în filmul premiat la Cannes cu Palm d`Or – 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile. Alături de prietenii săi, dar și de ceilalți oaspeți, actorul s-a bucurat din plin de ospitalitea ostroveană.

Voia bună a lăsat loc de legământ pentru o viitoare reîntâlnire cât mai grabnică.

„Domeniile Ostrov” reprezintă brandul „umbrelă” sub care se comunică şi comercializează gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov, care se întinde pe 1300 de hectare. Alături de podgoria de viţă de vie compania mai deţine aproape 400 de hectare de pomi fructiferi şi 200 de hectare de legume. Gamele de vin comericalizatre de Domeniile Ostrov sunt: Vinăria Ostrov – Terasele Dunarii IG, Premiat, Cosa Di Vino, Domeniile Ostrov – Oltina D.O.C, Domeniile Ostrov Reserve sau gama de vinuri istorice: Cetatea Durostorum, Păcuiul lui Soare şi Canaraua Fetii.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite