sâmbătă, aprilie 12, 2025
AcasăADMINISTRAŢIEDrept la replică/Punct de vedere al Societății RER Ecologic Service București REBU...

Drept la replică/Punct de vedere al Societății RER Ecologic Service București REBU SA

- Advertisement -

Referitor la cele scrise de către dvs în articolul „Primarul Drăgulin admite că REBU pune presiune pentru majorarea tarifului la gunoi”, publicat în data de 17 noiembrie 2017, în ziarul obiectiv-online.ro, vă facem cunoscut următoarele:

1.În Municipiul Călărași, începând cu data de 1 octombrie 2017, conform contractului semnat cu ADI Ecomanagement Salubris, serviciul de colectare separată a deșeurilor menajere și reciclabile este asigurat EXCLUSIV de către Societatea RER Ecologic Service București REBU SA.

2.Societatea RER Ecologic Service București REBU Sanu a făcut și nu face presiuni pentru majorarea tarifului.

3.Societatea a avut încă din prima zi numărul de utilaje asumat prin caietul de sarcini.

4.La problemele sesizate de presă s-a ajuns datorită schimbării sistemului de colectare a deșeurilor. Deoarece, nici până în prezent Primăria Municipiului Călărași nu a semnat contractul cu REBU, ridicarea deșeurilor se face în baza contractului semnat cu ADI Ecomanagement Salubris și a contractelor individuale încheiate cu locuitorii municipiului și cu agenții economici care funcționează pe raza Municipiului Călărași.

Conform caietului de sarcini, atât deșeurile menajere cât și cele reciclabile, depozitate separat, pe fracții, ar fi trebuit colectate de operator exclusiv din recipientele amplasate pe platformele betonate (locația acestor platforme fiind stabilită de către autorități).

Încă de la data de 1 octombrie, deși nu este obligație contractuală, în dorința de a veni în întâmpinarea cetățenilor, colectarea deșeurilor se face din poartă în poartă, iar deșeurile reciclabile se ridică din puncte fixe, stabilite prin contract.

Conform Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din jud. Călărași, fracția uscată colectată din containerele destinate deșeurilor reciclabile este transportată, în vederea sortării, la Stația de sortare CMID Ciocănești, urmând ca fracțiile separate de deșeuri reciclabile să ajungă ulterior la reciclatori.

Din păcate, populația nu înțelege obligativitatea sortării deșeurilor la sursă și depozitarea lor separată în containerele special amplasate și, în continuare, aruncă deșeurile menajere în amestec cu fracția uscată, făcând imposibilă sortarea și reciclarea acestora.

Colectarea selectivă a deșeurilor reprezintă nu numai o obligație contractuală, ci mai ales o obligație civică a cetățenilor, care trebuie să se implice activ în vederea atingerii țintelor de reciclare, respectiv reducerea cantității de deșeuri destinată eliminării prin depozitare finală cu cel puțin 50%, conform normelor europene.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite