Mircea Brânduşă. Cea mai longevivă echipă de conducere a unei primării călărăşene a încetat să mai existe în urmă cu aproximativ trei luni. Dacă primarul Mihail Penu rămâne favoritul locuitorilor pentru încă un mandat (al 5-lea), Gheorghe Colceag a trebuit să renunţe la funcţia de viceprimar (după 6 mandate consecutive) datorită stării sale de sănătate.
„După 20 de ani de mandat de viceprimar sunt multe de spus, dar prefer să las realizările la care am contribuit să vorbească. Înfiinţare reţea apă potabilă, asfaltare drumuri comunale de interes public, pietruirea întregii reţele de drumuri comunale, proiecte datorită cărora concetăţenii mei duc azi un trai mai bun. Despre noul „vice” pot spune că este un băiat dornic de afirmare, care sper să-mi calce pe urme atât ca longevitate cât mai ales în implicarea sa privind îmbunătăţirea imaginii comunei noastre. În acest sens i-am predat „frâiele” cu toată încrederea, l-am iniţiat în tainele administraţiei şi i-am alocat atribuţiile funcţiei”, a declarat emoţionat Gheorghe Colceag. Consilierii locali au ales în luna februarie cu un scor zdrobitor (12 contra 1) pe domnul Tudorel Fotin (consilier), „un tănăr de mare perspectivă pentru administraţia locală”, aşa cum l-a caracterizat primarul Mihail Penu.
„Acum, la 3 luni de la învestirea mea în funcţia de viceprimar, pot spune fără lipsă de modestie că fac parte dintr-o echipă care are preocupări constante pentru modernizarea comunei. Sunt fiu al satului, familist convins, care iubeşte localitatea în care trăieşte. Funcţia pe care o deţin este o provocare nouă pentru mine. Ca unul care face parte din aparatul propriu administrativ al primarului, mă străduiesc să găsesc soluţiile legale pentru rezolvarea problemelor locuitorilor”, a precizat dl. Fotin Tudorel. Noua formulă de conducere a primăriei Chiselet are pe lista de priorităţi obiective care vor fi finanţate cu fonduri de la Consiliul Judeţean, dar şi proiecte europene. Lucrările finalizate până în prezent au fost în regie proprie şi vizează asfaltarea a 2 km de drumuri comunale şi înfiinţarea a 1,5 km de alei pietonale. Proiect reabilitare, modernizare şi dotare la Şcoala nr. 1, semnat cu ADR Sud Muntenia care a avut următoarele obiective: grupuri sanitare moderne; înlocuirea acoperişului; înfiinţarea a 80 metri liniari, gard de beton; înfiinţarea a 100 metri liniari gard din panouri de plasă; înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu unele economice şi lucrări de igienizare a întregului corp de clădire. Lucrări de reparaţie la Grădiniţa nr.1 care au vizat grupurile sanitare şi alimentarea cu apă menajeră.
De departe, cea mai semnificativă realizare a primăriei Chiselet (cofinanţare 3%), a fost implementarea proiectului de asfaltare a 8 km drumuri comunale, prin programul MDRT. Mihail Penu se declară mulţumit de investiţiile făcute, şi asta în ciuda faptului că 2014 a fost un an extrem de dificil din punct de vedere financiar, marcat şi de cele două alegeri, prezidenţiale şi europarlamentare. Pentru finele acestui an, edilii comunei Chiselet îşi doresc cel mai mult să poată finaliza proiectul în valoare de 2 milioane euro – asfaltare 8 km de drumuri locale.
Pe agenda de lucru se află încă un proiect pentru construirea a încă 2,5 km de alei pietonale. De asemenea, Primăria Chiselet are ca obiectiv primordial „Proiect înfiinţare reţea de canalizare”, ceea ce pentru cetăţenii comunei ar însemna un lucru benefic pentru viitor. Sediul primăriei va intra cât de curând într-un proces de modernizare, finanţat cu fonduri locale. Nu în ultimul rând, primăria face eforturi pentru îmbunătăţirea sistemului de alimentare cu apă potabilă al comunei, în urma asocierii într-un parteneriat cu ECOAQUA Călăraşi, din partea căreia va exista sprijin în acest sens. Atât Mihail Penu, cât şi Tudorel Fotin transmit locuitorilor multă sănătate şi îi asigură că împreună formează o echipă a soluţiilor pentru problemele de zi cu zi.