joi, noiembrie 28, 2024
AcasăADMINISTRAŢIEDupă o investiție de 2,4 milioane lei/Spitalul Județean Călărași are o Unitate...

După o investiție de 2,4 milioane lei/Spitalul Județean Călărași are o Unitate de Primire Urgențe la standarde europene

- Advertisement -

(Andra Hătcăreanu) Pe 30 iunie s-a făcut recepția intermediară a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Călărași. La eveniment au luat parte președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, împreună cu cei doi vicepreședinți, Marian Dinulescu și Valentin Barbu, inspectorul șef al ISU Călărași, Daniel Popa, medici, dar și asistenți din cadrul spitalului. Vasile Iliuță a fost cel care a tăiat panglica pentru inagurarea UPU, menționând încă o dată că Spitalul este una dintre prioritățile sale ca președinte a CJ.

Viorica Gheorghiță, medic specialist din cadrul UPU, a prezentat invitaților noua Unitate de Primiri Urgențe. „Unitatea de Primiri Urgențe este structurată în două părți: resucitarea unde sunt două paturi și partea urgențe majore, urgențe minore și mici intervenții. Numărul de paturi a rămas același ca și înainte, respectiv 14 paturi. Extinderea UPU ne asigură nouă spațiul de muncă pentru a gestiona urgențele. Suntem printre primii doi pe țară, ca structură, din punct de vedere al organizării. Ne lipsesc medicii, lucru pe care îl știți. În momentul de față avem 3 medici care asigură gărzi. Schema prevede 3 medici pe tură, adică 9 în total. Am în programul de pregătire din anul 4 și 5, 6 medici. Sper că din 6 să se îndure să vină la spital.”

Conferențiar doctor Laurențiu Belușică – noul director medical al Spitalului

Noul director medical al Spitalului Județean Călărași va fi Laurențiu Belușică, conferențiar universitar la Facultatea de Medicină „Carol Davilă” din București, având funcția pe perioadă determinată. „Pentru mine a fost o onoare că am fost acceptat să lucrez în această echipă… Obiectivul meu prioritar este ca fiecare locuitor al județului Călărași să nu mai fie nevoit să plece la București pentru a se trata… Spitalul trebuie să arate exact cum arată UPU în momentul de față. Acum media de pacienți pe zi este de 100, cu trei medici care fac gărzi. UPU are nevoie de cel puțin 9 medici.”

Dr. Laurențiu Belușică a menționat faptul că Spitalul Călărași se află sub „cod roșu”, având anumite probleme din mai multe puncte de vedere. „Spitalul Călărași, împreună cu alte două spitale din țară, se află sub un „cod roșu”, în special pe problema de personal. Noi problemele, în parte le știm, vom încerca să le remediem în cel mai scurt timp cu putință. Vă repet, obiectivul și angajamentul meu sunt ca pacienții să vină în acest spital să se trateze… Nu este firesc să asigur gărzi cu 3 medici la UPU, nu este logic să asigur gărzi de ginecologie cu 6 medici, dintre care 4 pensionari.”

Cât despre atitudinea medicilor față de pacienți, directorul medical a spus că vor exista proceduri scrise prin care se vor asigura atât confortul pacientului, cât și al medicului. „Vom avea o procedură în acest sens, vom avea un echilibru, vom face proceduri pentru fiecare. Procedura este unul dintre obiectivele mele, trebuie să asigure confortul și siguranța, în primul rând al pacientului, în al doilea rând trebuie să-mi asigure și mie ca medic și în al treilea rând trebuie asigurat confortul spitalului.”

În cadrul conferinței de presă organizate cu ocazia recepției intermediare a UPU, președintele Vasile Iliuță a spus că a fost gândit un proiect complex pentru Spitalul Județean, dar și pentru problemele acestuia. „În proiectul pe care l-am discutat, nu numai spitalul trebuie renovat sau dotat, trebuie locuințe pentru medici, trebuie locuri de muncă pentru soții, grădinițe și școli pentru copii. Proiectul acesta de 4 ani este un proiect complex.”

Valoarea investiției la UPU Călărași a fost de 2.460.000 de lei, inclusiv tva. Costurile au fost de 295 de euro pe mp, suprafața fiind de 1.525 de mp. Executantul lucrării a fost S.C Consirom Slobozia.

În momentul de față se lucrează în 4 puncte ale spitalului: amenajarea UPU – zona exterioară, care se va termina în 24 august 2016, reparația capitală a ascensorului se va termina pe 31 august. Lucrările la laborator vor fi finalizate în 26 noiembrie 2016, iar blocul operator are finalizare în martie 2017

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite