Directorul general al Ecoaqua SA, Eduard Grama, a dat asigurări călărășenilor că, deși traversăm o perioadă de secetă extremă la nivelul României și al Europei, nu vor fi probleme cu alimentarea cu apă din Dunăre în municipiul Călărași. De asemenea, tocmai pentru a suplimenta sursele de alimentare, vor fi puse în funcțiune, cât mai curând posibil, și puțurile forate de la intrarea în oraș.
„Vreau să vă mai spun că nu sunt probleme cu alimentarea cu apă la nivelul municipiului și al județului Călărași. Uzina funcționează în parametrii normali și în paralel așteptăm, în circa o săptămână, să obținem buletinele de analiză la puțurile forate la intrarea în mun. Călărași, puțuri care pot asigura sursa alternativă de apă pentru locuitorii mun. Călărași.
Eu sunt convins că rezultatele vor fi pozitive, pentru că am discutat cu societatea, dar și cu oamenii din cadrul EcoAqua, din cadrul laboratorului care cunosc fenomenul, și sunt convins că vom avea în continuare o apă bună și cristalină în mun. Călărași.”, a informat Eduard Grama.
Cred că ne vom apropia de 500 de milioane de euro, bani care vor intra în județul Călărași prin POIM pentru modernizarea infrastructurii de apă
„Pot să vă spun că a fost o provocare în momentul în care, împreună cu președintele, am hotărât că trebuie să ajung la operatorul de apă și canal. Nu-mi erau străine lucrurile vizavi de acest operator, pentru că din 2019 am fost președintele adunării generale a acționarilor, iar ulterior am fost președintele consiliului de administrație.
A început o luptă contra cronometru pentru semnarea acestui proiect, pentru că dacă depășeam acest an ar fi fost amânat cu încă un an, adică din 2024 urma să semnăm acest contract prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă. În 3 luni am reușit ca din cele 15 județe care erau în lista de așteptare, Călărași fiind la coada clasamentului, să ajungem pe primul loc și să semnăm primul contract în faza a doua a POIM, primul contract cu o valoare de 357 de milioane de euro, valoare care va fi actualizată și la care lucrăm în perioada următoare.
Cred că ne vom apropia de 500 de milioane de euro, bani care vor intra în județul Călărași în peste 90 de localități aferente celor două județe – Ialomița și Călărași. O parte din lucrări vor începe în martie-aprilie 2023, iar spre sfârșitul anului 2023 sunt convins că vom reuși să pornim și celelalte lucrări.
E nevoie de acest proiect, pentru că o problemă reală a infrastructurii de apă și vă spun aici, pentru că avem o problemă de ieri pe Str. Belșugului, o avarie cu care ne luptăm de două zile. Infrastructura este făcută cu 30-40 de ani în urmă, o infrastructură care nu a fost înlocuită și care afectează în mod direct consumatorii, mai ales că suntem în perioada de vară.”, a explicat managerul Ecoaqua.