Mircea Brânduşă. Modernizarea infrastructurii şcolare din instituţiile de învăţământ, asfaltarea principalelor drumuri de interes public local, realizarea unor baze sportive moderne, reabilitarea căminelor culturale, introducerea reţelei de apă în toată comuna sunt doar câteva dintre realizările primarului comunei Ulmeni, Gheorghe Uleia. Despre toate acestea, dar şi despre planurile sale privind viitorul comunei, ne spune acesta în rândurile de mai jos.
Rep: Pentru început vă rog să ne spuneţi cum stau lucrurile în cadrul administraţiei publice locale Ulmeni, acum la început de an?
Ghe.U.: Ca în fiecare primărie, la început de an încercăm şi noi, cei din Ulmeni, să ne aranjăm activitatea, astfel încât cetăţenii să fie mulţumiţi de serviciile funcţionarilor. Administrativ, am gestionat bine perioada de ninsoare de la finele lui februarie prin organizarea unui comandament de urgenţă care a intervenit prompt în toate cazurile. Economic, mă bucur că am reuşit să cristalizăm bugetul local, care este în valoare de 7.236.500 lei şi care sper să ne ajungă pâna în noiembrie. În opinia mea este un buget echilibrat.
Rep: Domnule primar, vă rog să faceţi cunoscute cele mai importante realizări din ultimii ani.
Ghe.U.: Printre cele mai notabile proiecte şi lucrări finalizate de primăria Ulmeni în ultima perioadă se regăsesc următoarele: Modernizarea prin asfaltare a 5,4 km de străzi de importanţă locală; Modernizarea reţelei de iluminat public stradal, funcţională în proporţie de 98%; Extinderea reţelei electrice prin introducerea alimentării cu energie electrică a cartierului de tineri care au concesionat terenuri de locuinţe de la primărie; Încheierea în totalitate a lucrărilor de pietruire la nivel de comună; Extinderea reţelei de apă menajeră în zonele de clădiri nou înfiinţate; Alocare fonduri financiare instituţiilor de învăţământ pentru modernizare şi dotare; Alocarea de fonduri financiare către lăcaşurile de cult, respectiv, biserica Sf. Nicolae în vederea construirii unei capele aflate în curs de execuţie, biserica din Valea lui Soare, pentru lucrări de reabilitare şi modernizare interior/exterior şi biserica din zona Tăuşanca pentru lucrări de împrejmuire cu gard metalic; Construire Grădiniţă cu trei săli de curs în cartierul romilor cu finanţare ISJ pentru clădire şi cofinanţare primărie pentru dotări cu mobilier, logistică, obiecte de joacă pentru copii şi gard împrejmuitor; Modernizare şi dotare Grădiniţa „Grigore Moisil”; Înfiinţare aproximativ 4 km alei pietonale pe partea stângă a DN 34, în sensul către Călăraşi; Alocare fonduri prin hotărâre consiliu local activitate echipă fotbal „Rapid” Ulmeni.
Rep: Care sunt proiectele pe care, în perioada următoare le veţi implementa prin PNDL 2?
Ghe.U.: La finele anului trecut, în prezenţa vicepremierului Paul Stănescu, am semnat contractele de finanţare pentru două proiecte extrem de importante pentru comunitatea în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea cu toţii:
- Modernizare străzi în comuna Ulmeni pe o lungime de 5 046 de metri, investiţie în valoare totală de 6.398.191,70 lei, din care 6.100.460,37 lei de la bugetul de stat şi 297.721,33 lei, cofinanţare din bugetul local al primăriei;
- Înfiinţare reţea de canalizare, staţie de epurare, reabilitare conductă de distribuţie apă şi modernizare gospodărie de apă nr. 1 şi nr. 2 comuna Ulmeni, investiţie cu o valoare totală de 13.953.317,34 lei de la bugetul de stat şi 423.153,53 lei de la bugetul local al primăriei. Acest proiect cuprinde următoarele obiective:
- a) Construire staţie de epurare conform standardelor europene;
- b) Înfiinţarea a 19 km de reţea canalizare cuprinzând toate zonele comunei;
- c) Înlocuirea a 1,5 km de conductă de distribuţie a apei potabile;
- d) Forarea a 2 puţuri de mare adâncime pentru sistemul de pompare al apei;
- e) Construire a două staţii de clorinare a apei potabile;
- f) Construirea a 3 bazine de stocare a apei, fiecare a 100 metri cubi.
Rep: Ce le-a pregătit primăria doamnelor şi domnişoarelor din comună?
Ghe.U.: Funcţionarii din primărie, viceprimarul Catană şi eu personal vom oferi tuturor femeilor câte o floare, împreună cu tradiţionalul „La mulţi ani!”.
Rep: Care este mesajul dvs. către locuitorii comunei Ulmeni?
Ghe.U.: Tuturor concetăţenilor mei le transmit multă sănătate şi le cer să fie în continuare lângă mine şi echipa mea, pentru ca împreună să putem realiza ceea ce ne-am propus şi să aducem comuna Ulmeni între primele din judeţul Călăraşi.