duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCOMUNITATEIon Iacomi: „Perioada următoare o dedic proiectelor cu finanţare europeană”

Ion Iacomi: „Perioada următoare o dedic proiectelor cu finanţare europeană”

- Advertisement -

Mircea Brânduşă. Aflat la primul mandat, Ion Iacomi, primarul comunei Dor Mărunt declara în vara anului 2012 următoarele: „Candidez la primărie pentru că sunt multe lucruri de făcut şi ştiu că am forţa de a rezolva problemele comunităţii”. După 2 ani şi jumătate de mandat, satele comunei cunosc un suflu nou, benefic locuitorilor, conform aspiraţiilor d-lui Ion Iacomi.

Rep. D-le Iacomi, pentru ce v-aţi dorit funcţia de primar?

I.I.: În primul rând, comuna avea nevoie de o schimbare! În al doilea rând, localitatea Dor Mărunt trebuia să revină printre primele comune din judeţ din punct de vedere al dezvoltării. În al treilea rând, cetăţenii aveau nevoie să găsească uşa primăriei deschisă. Aşteptau de la angajaţii din primărie să se comporte într-un mod civilizat pentru că din taxele şi impozitele lor îşi primesc salariile. Nu în ultimul rând mi-am dorit să schimb modul de a conduce această localitate, respectiv administraţia publică locală.

Rep: Ce v-a recomandat pentru această funcţie de primar?

I.I.: Am avut argumente cu precădere profesionale, mă refer, la experienţa şi competenţele mele ca om de afaceri pe de o parte, iar pe de altă parte la experienţa şi competenţele membrilor echipei cu care am pornit la acest drum, colegii mei din PNL. Dar cel mai important a reprezentat faptul că m-am considerat fără lipsă de modestie o persoană care a ştiut întotdeauna să încline balanţa către responsabilităţile pe care le are faţă de semenii săi şi nu despre beneficiile de care aş putea dispune prin exercitarea funcţiei de primar.

Rep: Care sunt principalele realizări din acest prim mandat?

I.I.: În cei doi ani şi jumătate scurşi din acest mandat am implementat câteva investiţii de o importanţă covârşitoare pentru comunitate. Reabilitare 1 km drumuri de importanţă locală în satul Dâlga; Reabilitare şi modernizare iluminat public stradal (leduri) în satele Ogoru şi Berzeni; Modernizare şi dotare bază sportivă Dor Mărunt; Proiect After –School Dor Mărunt unde 25 de copii beneficiază de o masă pe zi; Construire trotuar beton amprentat, paralel cu DN 3A pe o lungime de 2,1 km; Reabilitare şi modernizare Şcoala Dor Mărunt A (schimbare acoperiş 850 mp); Înfiinţare reţea canalizare şi staţie epurare (la sfârşitul lunii va fi făcută recepţia a 3900 m conductă canalizare); Extinderea reţelei de gaz pe o distanţă de 3 km în Dor Mărunt; Înfiinţarea şi punerea în funcţiune a unui Dispensar uman în satul Dâlga – lângă baza sportivă.

Rep: De ce aţi început cu aceste obiective?

I.I.: Reabilitarea drumurilor din Dor Mărunt se impunea pentru locuitori, tocmai ca aceştia să-şi poată rezolva mult mai uşor problemele de zi cu zi; Vechiul iluminat public era costisitor şi nu dădea randamentul scontat, Baza sportivă avea nevoie de utilităţi pentru buna desfăşurare a competiţiilor sportive; Cei 25 de copii trebuiau să primească o masă pentru a-şi desfăşura lecţiile conform tematicii şcolare; Trotuarul construit deserveşte instituţiile de învăţământ situate de-a lungul drumului naţional. Acesta era necesar întrucât de peste 50 de ani nu se mai construise trotuare; Acoperişul Şcolii trebuia înlocuit întrucât cel vechi era deteriorat şi prezenta riscuri de accidente pentru copii;  Reţeaua de canalizare şi staţia de epurare era impetuos necesară pentru gospodăriile locuitorilor; Gazul metan aduce în fiecare locuinţă confort sporit. Dispensarul era necesar pentru ca locuitorii să nu mai meargă în satul Dor Mărunt pentru consultaţii, tratamente şi procurare medicamente.

Rep: Care au fost sursele de finanţare a acestor proiecte?

I.I.: Unele investiţii au fost realizate din bugetul local, altele accesate pe Ordonanţa 577, iar unele prin F.E.A.D.S., cofinanţate de primărie.

Rep: D-le Iacomi, în această perioadă de timp aţi avut sprijin pentru realizarea obiectivelor de mai sus?

I.I.: Încă dinainte de a deveni primar am avut o relaţie foarte bună, de prietenie cu preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu George Filipescu. Domnia sa m-a sprijinit în tot ceea ce am întreprins, astfel încât comuna Dor Mărunt să se dezvolte. De asemenea, deputatul Dan Motreanu cu care am o relaţie deosebită de amiciţie, a fost şi va fi alături de mine tot timpul. Mi-a promis şi s-a ţinut de cuvânt că o să am sprijinul său pentru aducerea la normalitate a comunei Dor Mărunt. A contribuit semnificativ la îmbunătăţirea sistemului de învăţământ, realizând dotarea cu mobilier a nu mai puţin de 7 săli de cursuri la Şcoala din satul Dor Mărunt Gară.

Rep: Pentru perioada următoare a mandatului, care sunt priorităţile dvs?

I.I.: În agenda mea de lucru se află foarte multe proiecte pentru viitor. Finalizarea a încă 1,1 km trotuar paralel cu DN 3A, Extinderi în toată comuna la reţeaua de canalizare; Extinderea pe o distanţă de 70 km a reţelei de apă ca urmare a aderării comunei Dor Mărunt la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, ca partener la Ecoaqua; Modernizarea şi reabilitarea sistemului de iluminat public stradal; Înfiinţarea unei zone verzi (parc); Înfiinţare cămin cultural sat Dâlga.

Rep: Care este mesajul dvs. pentru locuitorii comunei Dor Mărunt, în prag de alegeri prezidenţiale, turul doi?

I.I.: Le transmit tuturor alegătorilor să vină la vot şi să voteze pentru viitorul lor! Pentru locuri de muncă, pentru un sistem de învăţământ mai bun, pentru copiii lor, pentru ca fiecare dintre ei să câştige suficient, să ducă un trai decent.

Rezultatele obţinute în comuna Dor Mărunt, în primul tur de scrutin au fost în favoarea lui Klaus Iohannis! Din cele 2360 de voturi total exprimate, 985 (41,73%) au fost pro Iohannis, 846 (35,84%) împotrivă, Dor Mărunt fiind una din cele 8 comune călărăşene în care Iohannis a câştigat!

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite