Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași împlinește astăzi, 10 iunie, 50 de ani de la înființare. Cu această ocazie au fost organizate manifestări festive, la care au participat George Iacob, prefectul județului Călărași, Daniel Drăgulin, primarul municipiului Călărași, dascăli care au predat în liceu, dar și elevi care au absolvit acest liceu.
Evenimentul a fost deschis de directorul instituției, Gheorghe Stoian. „E unanim recunoscut faptul că valoarea unei școli rezultă din fericita reunire în aceeași aventură a cunoașterii, anuor oameni valoroși, extraordinari, dascăli și învățăcei. Simbioza lor esențială definește perfect existența unei instituții de învățământ, iar timpul adaugă alte ingrediente necesare, confirmând, garantând performanța și calitatea acestei.”
Constantin Tudor, inspector general școlar, absolvent al acestui liceu, a declarat ce înseamnă acest liceu pentru cariera sa: „Pentru mine, calitatea de absolvent al Liceului Mihai Eminescu m-a făcut să mă simt în întreaga mea carieră profesională, pentru a răspunde așa cum se cuvine educației și instruirii pe care le-am primit aici în cei mai frumoși ani ai tinereții mele. Vreau să îi salut cu această ocazie, pe toți cei care lucrează cu elevii și să îi asigur de sentimentele mele de recunoștință pe cei care au pus bazele acestei școli, Într-o școală, fiecare persoană are importanța ei, de la director la personal nedidactic, pentru că, împreună formează o echipăce are pe umeri rolul de a preda elevilor cunoștințe din diferite domenii, dar care are, în primul rând, rol educativ, cel care dă adevăratul contur generațiilor următoare. 50 de ani de școală la Liceul „Mihai Eminescu” înseamnă 50 de generații, 50 de ani de muncă, în care profesorii de ieri și de azi au clădit valori. ”
Daniel Drăgulin, primarului municipiului Călărași, i-a felicitat atât pe dascăli cât și pe elevi. De asemenea, acesta a promis că va construi aleea profesorilor, în care toți dascălii care au predat în acest liceu își vor pune amprenta. „Vreau să vă felicit pentru tot ce ați făcut de-a lungul anilor, să ne întoarcem în timp și să ne aducem aminte că toți cei care au trecut pe aici, profesori, absolvenți ai acestui liceu au făcut cinste și chiar istorie. Vreau să-i felicit pe domnii profesori, care acum sunt la pensie și au reușit să vină. Este o mare onoare pentru mine să am în față valoarea intelectuală a municipiului Călărași. Este o mare cinste să văd și absolvenți ai liceului dumneavoastră. Cei puțin 4 ani am avut ocazia să asist la obținerea unor rezultate foarte bune la învățătură. De asemenea, participanții dumneavoastră la olimpiadele naționale au obținut rezultate excelente.”
Autoritățile locale și dascăli prezenți au primit diplome și plachete aniversare. De asemenea, Liceul „Mihai Eminescu” a primit din partea Ministerului Educației o diplomă pentru contribuția adusă învățământului preuniversitar din România, prin competența și dăruirea dascălilor relectate în știința de carte a generațiilor de elevi.
Seria manifestărilor au continuat cu 11 ateliere vocaționale organizate în sălile de curs ale Liceului „Mihai Eminescu”. Acestea au fost susținute de profesori, pe diferite domenii: istorie, literatură, publicistică, teatru, lingvistică, justiție, arhitectură.