Primarul Marius Dulce a confirmat faptul că firma japoneză Makita intenţionează să dezvolte o capacitate de producție și în municipiul Călărași. Argumentul pentru această decizie o reprezintă numărul mare de angajați care provin din județul Călărași și care fac naveta zilnic la Brănești.
„Am avut, după cum probabil ştiţi, o rundă de discuţii cu directorul general Makita. O parte din angajaţi fac naveta la Brănești, peste 1100 de salariaţi provin de la noi din zonă. Intenţia lor este să se extindă şi în zona noastră pentru a-şi diminua cu circa 35% cheltuielile de transport. În plus, ar fi şi în beneficiul angajaţilor, nevoiţi să se trezească foarte devreme pentru a ajunge la timp la program. În perioada următoare, ei vor să-şi dezvolte producţia şi astfel să se extindă până la 3000 de angajaţi după care să migreze spre noi.”, a declarat Marius Dulce.
Compania japoneză este interesată, de asemenea, în a susține învățământul profesional unde să specializeze elevii.
„Tot în urma discuţiilor avute, am aflat că sunt interesaţi de dezvoltarea învăţământului dual, de şcoli profesionale în cadrul cărora să recruteze elevi pe care să-i susţină cu burse ulterior urmând să se angajeze în cadrul companiei. O să iniţiem discuţii în acest sens şi cu conducerea ISJ Călăraşi. O altă problemă pe care au ridicat-o nu numai ei ci şi cei de la Tenaris se referă la posibilitatea de a-şi selecta profesorii pentru instruirea elevilor. Au nevoie de profesori aplicaţi, maiştri care să-i înveţe pe elevi meseriile viitoare din cadrul Makita.”, a explicat primarul Dulce.
Despre Makita
Fondată în 1915 ca o companie producătoare şi vânzătoare de motoare electrice, corporaţia japoneză Makita a devenit lider mondial în producţia şi furnizarea de scule electrice profesionale, scule pneumatice și mașini pentru păduri, parcuri și grădini.
Această evoluţie a fost posibilă prin perseverenţa cu care experţii companiei şi-au pus resursele şi experienţa în serviciul fiecărui client. Plasând inovaţia pe primul loc, Makita reuşeşte prin cercetare şi dezvoltare să aducă noutăţi tehnologice prin care să vină în întâmpinarea nevoilor clienţilor săi. Succesul acestui demers este demonstrat de cele 603 sisteme brevetate la nivel mondial.
Producția se realizează în fabricile situate în Japonia, China, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, România, Brazilia și Germania utilizându-se cele mai avansate tehnologii și control al calității.
Începând cu 2007, una dintre cele mai noi şi puternic tehnologizate unităţi de producţie ale corporației, o reprezintă Makita EU, aflată în România.
„Până în 2022 necesarul de personal va depăși 3.500 de angajați, astfel că, în următoarele luni, Makita va angaja peste 900 de persoane. Compania va deschide permanent noi locuri de muncă în producție, logistică, inginerie și domenii suport și pregătește diferite facilități pentru angajați. De exemplu, Makita a început lucrările la un complex rezidențial modern în Brănești, în apropiere de fabrică, și va pune la dispoziția angajaților săi, începând cu primăvara anului 2022, peste 350 apartamente în 2 clădiri de locuințe, în prezent aflate în construcție“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții Makita în România.