joi, noiembrie 28, 2024
AcasăPOLITICAMăsurile propuse de PSD pentru reducerea deficitului

Măsurile propuse de PSD pentru reducerea deficitului

- Advertisement -

Pentru a se elimina riscul ca România să nu se încadreze în ţinta de deficit bugetar, precum şi necesitatea de a reforma sistemul bugetar, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a stabilit măsurile prioritare pentru rezolvarea acestor aspecte.

În acest sens, a fost prezentat un draft de ordonanţă de urgenţă care prevede următoarele lucruri:

1. Reducerea cu 200.000 de posturi vacante, dar bugetate!

2. Numărul consilierilor din agenţii, companii de stat, direcţii, precum şi cei de la cabinetele prefecţilor, preşedinţilor de consilii judeţene şi primarilor se va reduce cu 50%.

3. De asemenea, regiile autonome vor avea maxim 5 membri în consiliul de administraţie, iar întreprinderile publice vor avea maxim 7 membri. Numărul maxim de membri nu poate fi atins decât în anumite condiţii, iar cuantumul indemnizaţiilor va fi plafonat.

4. Sporul de condiţii vătămătoare va fi de maximum 1.000 de lei, indiferent de poziţie sau salariul de încadrare, astfel încât să nu mai existe situaţii în care sporul acesta să fie de 3.000 sau 4.000 de lei.

5. Numărul secretarilor de stat şi a celor asimilaţi se va reduce cu minimum 20%.

6. Se desfiinţează funcţia de şef birou, iar numărul funcţiilor de conducere nu trebuie să depăşească 8% din numărul de angajaţi. În acest sens, un şef serviciu va avea minimum 10 posturi de execuţie, un director minimum 20 de posturi, iar un director general 40 de posturi.

7. Nu se mai acordă norma de hrană şi nici voucherele de vacanţă pentru angajaţii din sectorul public care au venitul peste 10.000 de lei brut.

8. Se vor desfiinţa şi comasa mai multe instituţii cu atribuţii similare, precum şi institute de cercetare cu o activitate limitată.

9. Se plafonează indemnizaţiile pentru şefii din autorităţile şi regiile de stat, pentru a nu mai exista indemnizaţii de zeci de mii de euro la stat.

Pachetul de măsuri fiscale va completa efortul general, astfel încât România să se încadreze într-un deficit bugetar care-i să permită în continuare să acceseze toate fondurile europene care-i revin.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite