marți, octombrie 29, 2024
AcasăSPORTMirel Condei: „Pariul meu este echipa”

Mirel Condei: „Pariul meu este echipa”

- Advertisement -

Sorin Anghel. Dunărea începe astăzi un nou sezon în Liga a 3-a. Echipa fanion a judeţului nu s-a mai întâlnit de multă vreme cu performanţă, fapt pentru care a devenit un furnizor de nervi pentru iubitorii fotbalului călărăşean. După un Valeriu Petrescu vorbăreţ şi un Virgil Bogatu agresiv, acum postul de antrenor este ocupat de către Mirel Condei, 36 de ani. Tânărul tehnician parcă are ceva din Viorel Ivanciu, omul care dictează tot la Dunărea Călăraşi. Vorbeşte lin, niciodată în valuri şi se bazează pe pofta de victorie a elevilor săi.

Obiectiv: Domnule Condei, emoţiile pe care le trăieşte antrenorul Mirel Condei înaintea primei etape a campionatului sunt mai mari decât cele pe care le-a trăit jucătorul Mirel Condei?

Mirel Condei: Sunt emoţii diferite. Cele pe care le ai ca jucător se risipesc odată cu intrarea în teren, iar cele că antrenor nu îţi dau pace până la sfârşitul meciului. Abia atunci se vede cum ai pregătit ciclul săptămânal, dacă ai fost inspirat în alegerea echipei, dar şi a schimbărilor.

Care este obiectivul Dunării în noul campionat?

Noi ne dorim o clasare cât mai bune, undeva între locurile 1-4.

Care sunt adversarii cei mai valoroşi din Seria C2?

Cele mai valoroase echipe din seria noastră sunt şi cele mai organizate. Mă refer la Voluntari, Ştefăneşti, Afumaţi, Axintele şi, nu în ultimul rând, la noi, la Dunărea Călăraşi. Suntem la fel de bine organizaţi că echipele din Ilfov, avem tradiţie în fotbalul românesc şi ne mândrim nu am jucat niciodată mai jos de nivelul Ligii a 3-a. De-a lungul timpul au exitat promovări în Liga a 2-a şi prestaţii bune în Cupa României.

În perioada de pregătirea, Dunărea a obţinut rezultate contradictorii. Când şi-a arătat Dunărea adevărată valoare? În meciul cu Afumaţi, câştigat cu 3-0, sau în meciul cu Farul, pierdut cu 4-1?

Da, într-adevăr, au fost nişte rezultate contradictorii, cu evoluţii bune şi mai puţin bune. Un semn de întrebare a fost această inconstanţă în joc şi în rezultate.

Doar două întrebări despre meciul cu Voluntari. După aflarea rezultatului, mulţi dintre foştii jucători ai echipei, unii chiar din aceeaşi generaţie cu dvs, s-au simţit umiliţi. Credeţi că au fost şi călărăşeni care s-au bucurat?

După un asemenea rezultat, am fost umiliţi cu toţii, atât noi, cei implicaţi, cât şi restul oamenilor din Călăraşi. Dunărea reprezintă un municipiu şi se va uita greu acest rezultat ruşinos. Mi-e greu să mă gândesc că a fost cineva care s-a bucurat de acest rezultat.

Imediat după meciul cu Voluntari, Valeriu Petrescu era cu mâna pe clanţă. L-aţi simţit cum ascultă prin uşa vestiarului?

Nu s-a pus problema să plecăm imediat după meciul cu Voluntari fiindcă formăm o echipă, o familie, unde trebuie să continuăm la bine cât şi la greu.

Eu, personal, am o relaţie bună cu Valeriu Petrescu. În primul rând, suntem prieteni. Am jucat împreună, el a fost primul antrenor care m-a cooptat că antrenor secund, alături de Dan Andronache. Am avut foarte multe lucruri de învăţat atunci şi chiar m-a ajutat la şcoala de antrenori.

Dunărea va avea de luptat pe două fronturi, în Liga a 3-a la fotbal şi în Liga I la futsal. Sunt jucătorii capabili să joace din trei în trei zile? Echipele din fotbalul mare se plâng că nu pot face faţă unui asemenea ritm.

Speram să avem rezultate bune atât la fotbal, cât şi la futsal. Avem un lot de 25 de jucători la fotbal, plus încă patru jucători care joacă exclusiv la futsal.

Cosmin Onofrei spune că Daniel Gheorghe este pariul sau în acest campionat. Mirel Condei pe explozia cărui jucător mizează?

Onofrei a mizat pe un jucător tânăr, talentat, dornic de afirmare. Poate că şi l-a ales pe Daniel Gheorghe pentru că evoluează pe acelaşi post pe care a evoluat el, iar Daniel Are de unde învaţă. Pariul meu este echipa.

Dunărea nu are acum un jucător cu atitudine, care să moară pe teren, aşa cum era Coco Simion în urmă cu vreo zece ani. Credeţi că un astfel de jucător poate fi adus de la altă echipă sau devotamentul pentru Dunărea se capăta doar dacă eşti călărăşean?

Simion George “Coco” a fost un jucător emblematic al echipei noastre. El avea o determinare şi un spirit de sacrificiu ieşite din comun. Am avut onoarea să evoluăm împreună. Nu este o regulă dacă eşti localnic sau din alt oraş să ai determinare. Asta înseamnă să respecţi meseria pe care o practici.

În clipa de faţă, fotbalul călărăşean stă foarte prost la capitolul copii şi juniori. Dunărea nu are nici o grupă de juniori în acest moment, iar AJF Călăraşi organizează competiţii, dar nu pe teren, ci pe hârtie. Nu vă este teamă că Dunărea va ajunge să fie depunctată cu nouă puncte, aşa cum a păţit Victoria Chirnogi?

Dunărea Călăraşi are un contract de colaborare cu grupele de copii ale celor de la Portul Călăraşi. De asemenea, vor exista şi două grupe de juniori, de care se va ocupa profesorul Gheorghe Alexandru.

Echipele din Liga Tractoriştilor au început să aducă tot mai mulţi jucători din Bucureşti. Modelu şi Independența au câte zece jucători din Capitală, iar localnicii au tot mai puţin loc în campionatul judeţean. În condiţiile astea, mai este vreo şansă ca Dunărea să descopere jucători tineri şi de perspectiva în judeţul Călăraşi?

Este, într-adevăr, o problemă atâta timp cât jucătorii localnici sunt din ce în ce mai puţini în loturile echipelor cu tradiţie din campionatul judeţean. Mulţi dintre ei au alte preocupări, însă fiecare echipă îşi alege singură strategia. Ei ştiu mai bine ce obiectiv îşi propun.

Ar fi în folosul Dunării ca echipele din campionatul judeţean să fie obligate să folosească măcar un jucător Under 21 pe toată durata celor 90 de minute. 

Da, ar fi o idee bună ca în campionatul judeţean să se folosească minim un jucător Under 21. Aşa vor avea şanse mai mulţi jucători tineri să evolueze la nivel de seniori.

Există vreun jucător pe care l-aţi dorit în această vară şi care nu a fost atrasă de un transfer la Călăraşi?

Sunt mulţumit de lotul echipei. Am avut foarte mulţi jucători în probe, dar am hotărât că dacă nu sunt cel puţin la nivelul echipei să nu îi oprim. Avem un lot tânăr, echilibrat valoric, care a lucrat împreună doi ani, însă am adus câţiva jucători care sper să ridice nivelul echipei. Mă refer la Petre, Huzuneanu, Andrei şi la revenirea lui Ispas.

Antrenorului Condei îi lipseşte un jucător cum era Mirel Condei?

Antrenorului Condei nu-i lipseşte un jucător de profilul lui Mirel Condei, poate acum doar experienţa lui. Dar nu îmi place să fac comparaţie între mine şi ceilalţi jucători. Fiecare cu generaţia lui.

Mihai Popescu a suferit o accidentare destul de gravă. Cât timp va mai trece până când va juca din nou?

Este o accidentare destul de serioasă. Mihai Popescu va lipsi cam două luni. Nu-l putem folosi în turul campionatului. Păcat, este unul din jucătorii de bază ai echipei, în ciuda vârstei sale foarte fragede.

Unde este mai util Victor Petre? În banda dreaptă, aşa cum a jucat la Afumaţi, sau în centru, aşa cum îi place lui?

Victor Petre este unul dintre jucătorii care fac diferenţa la această echipă, un jucător foarte bun şi util atât în zona centrală, cât şi în cea laterală. Îl vom folosi unde va fi nevoie la momentul respectiv, în funcţie şi de adversar.

Vă lipseşte un atacant de careu, capabil să se bată cu apărătorii adverşi şi care să protejeze mingea pentru oamenii care vin din linia a doua?

Avem jucători Stefan, Şerban, Andrei sau Kanda, capabili să se bată cu fundaşii adverşi, problema este să fie concentraţi şi inspiraţi în faţa porţii.

Bozean a vrut să se întoarcă la Dunărea în această vară, după ce nu şi-a găsit echipă. De ce nu a fost primit?

El şi-a făcut datoria la acest club, însă i-a expirat contractul şi nu a mai continuat cu noi.

Apărarea pare punctul nevralgic al echipei, iar de la mijloc în sus nu prea există concurenta pe posturi. Nu vă este teamă că diferenţa dintre titulari şi banca de rezerve este prea mare, iar unii jucători se cred deja senatori de drept?

În perioada de pregătire am disputat multe meciuri de verificare şi am

avut probleme în linia defensivă, însă fazele trebuiau rezolvate atât de linia defensivă, cât şi de cea ofensiva. Speram să fi rezolvat cât mai repede aceste probleme. Atât în apărare, cât şi în atac, le vom dă şansa tuturor jucătorilor să evolueze, iar cei care vor da randament şi voi avea constantă vor fi titulari.

În sezonul trecut, Dunărea, cu Mirel Condei antrenor, a învins Axintele, Buzăul şi Metaloglobus. Cum a reuşit echipa să treacă de la înfrângerea umilitoare cu Sportul Studenţesc II la acea serie de rezultate surprinzătoare? 

Am avut un parcurs foarte bun în ultimele cinci etape ale campionatului trecut. Spun că totul a fost posibil printr-o concentrare exemplară, mobilizare bună şi foarte multă muncă.

În ultimele etape ale sezonului trecut, Virgil Bogatu a spionat adversarii Dunării. Cine va face acest lucru în actuala ediţie de campionat?

Atunci am avut un ajutor mare din partea lui nea Virgil, care ne-a dat informaţii şi sfaturi bune. Chiar vreau să îi mulţumesc pe această cale pentru ajutorul dat. Anul acesta vom încerca să găsim o soluţie prin a-l trimite pe Marius Păun sau Gheorghe Alexandru să spioneze adversarii.

Dunărea are acum în lot patru portari. De ce nu există şi un antrenor pentru portari? 

Avem patru portari valoroşi, printre care se află şi Cinaru. El se ocupă de pregătirea specifică a portarilor.

Pentru portarul Ioniţă sunt şanse tot mai mici ca să prindă chiar şi banca de rezerve. De ce nu este trimis la o echipă din judeţ, ca să apere măcar la juniori?

Ioniţă este un portar tânăr, care trebuie să vină să se pregătească alături de noi. El mai are multe lucruri noi de învăţat. Îi vom da şansă şi lui să joace când va fi pregătit să facă pasul.

Mircea Ștefan spunea la începutul anului ca Dunărea va promova în Liga a II-a peste doi ani. Unde se vede Mirel Condei peste doi ani? 

Să dea Dumnezeu să se adeverească spusele lui Mircea cu această promovare la Liga a 2-a. Foarte multă lume aşteaptă cu nerăbdare o asemenea performanţă de foarte mult timp. Eu, personal m-aş bucura enorm, indiferent dacă voi lua sau nu voi lua parte la o astfel de sărbătoare. Nu ştiu ce va fi cu antrenorul Condei peste doi ani, însă nu vreau să mă opresc să antrenez numai la nivelul Ligii a 3-a.

Care este antrenorul care v-a marcat activitatea de jucător?

Au fost foarte mulţi antrenori buni cu care am lucrat. Au fost localnici precum Mircea Bănu, Virgil Bogatu, Marian Catană şi Vali Petrescu, dar şi cei veniţi din alte părţi, Gabi Stan, Prepeliţă, Vaiscovici, Constantinescu.

Care este cea mai neagră perioadă pe care aţi trăit-o la Dunărea?

Au fost momente grele, dar şi momente frumoase la acest club. În trecut am avut probleme cu condiţiile de antrenament, cu cantina sau salarizarea. Acum nu mai avem astfel de dificultăţi, dar avem ghinionul să trăim momente grele precum cele de la meciul cu Voluntari.

Ce e mai greu pentru un jucător? Să nu joace sau nu fie plătit?

Îmi place să cred că e mai greu să nu joci.

Fiul dvs. joacă la Portul Călăraşi. Când va ajunge la vârsta majoratului şi va avea de ales între un salariu de 500 de lei la Dunărea şi cursurile unei facultăţi, ce îl veţi sfătui să facă?

Când va ajunge la vârsta majoratului, vom vedea dacă este talentat pentru fotbal. Îl voi susţine şi îl voi încuraja să joace, însă fără a neglija şcoala.

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite