Mircea Brânduşă. Primele 9 luni cu Narcis Drăgnoi la primăria comunei Ulmeni au fost liniştite, comparativ cu mandatele predecesorilor săi, poate prea liniştite pentru gustul celor care aşteptau ca schimbarea să se producă imediat.
Din păcate însă, marile proiecte de investiţii sunt în continuare blocate din cauza sistării finanţării proiectelor implementate prin PNDL 2. O problemă a fost aprobarea relativ târzie a bugetului propus de primar.
Astfel, era cât pe ce să se ajungă ca toate proiectele de investiţii să fie blocate, iar dacă primăria nu primea cotele defalcate din impozitul pe venit de la Guvern putea intra în incapacitate de plată.
În primele luni, noul primar a ales să se ocupe de una dintre cele mai mari probleme ale comunei, ţinerea primăriei pe linia de plutire din punct de vedere financiar – la modul simplist, să găsească bani ca să plătească factura la curent şi salariile funcţionarilor. Sunt lucruri care nu prea se văd, dar în timp vor produce o schimbare majoră în sistem.
De altfel în raportul de lucru prezentat consilierilor locali, Narcis Drăgnoi preciza următoarele:
„Întrucât eu activez ca primar începând cu data de 29 octombrie 2020 când s-a constituit Consiliul Local Ulmeni şi am depus jurământul, până acum, cele mai importante realizări ale primărie Ulmeni, sunt următorele: continuarea lucrărilor proiectului de canalizare; continuarea proiectului de asfaltare prin aşternerea celui de-al doilea strat, de uzură; lucrări de amenajare a gropilor de gunoi.
Timpul scurt de la momentul învestirii, reflectă preocuparea noastră privind continuarea proiectelor depuse de predecesorii mei, dar şi promisiunea într-o implicare cât mai activă în dezvoltarea localităţii, în a se crea locuri de muncă, precum şi o imagine de ansamblu a comunei, cât mai plăcută.”
Nu în ultimul rând, Narcis Drăgnoi a mai spus:
„Este vital ca proiectele de investiţii aflate în execuţie să fie finalizate şi este vital ca altele noi să înceapă, fiindcă în acest moment alte comune au mai multe investiţii decât Ulmeni,ceea ce este trist pentru noi. De asemenea, este vital ca localitatea să fie bine gospodărită cum trebuie – străzile să fie asfaltate şi marcate, spaţiile verzi îngrijite, să nu ne mănânce ţânţarii, să putem merge civilizat pe trotuare, iar asta depinde în bună măsură de gestionarea corectă a banilor publici.
În 9 luni noul Ulmeni nu poate fi scos din pălărie, este o perioadă de reorganizare şi de turnare a temeliei pe care acesta va fi modernizat. Oamenii aşteaptă rezultate şi soluţii, nu o comună în regres. În mod real ne putem aştepta la schimbări serioase cam după 2 ani de mandat, dar lucrurile care ţin de funcţionarea normală a comunei trebuie făcute pas, cu pas.”
Din punct de vedere politic, este important ca Narcis Drăgnoi să beneficieze de susţinerea preşedintelui Consiliului Judeţean, deoarece fără sprijinul acestuia, nu poate face mare lucru. Este vital atât pentru PSD cât mai ales pentru comunitatea din Ulmeni.
În acest sens, Narcis Drăgnoi se gândeşte să depună la Ministerul Fondurilor Europene, pentru a obţine finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, o listă de proiecte importante, care vizează îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale locuitorilor, cum ar fi:
Construire şi dotare Cămin Cultural, proiect aflat la înscrierea pe lista de sinteză, momentan aflat la CNI, pentru licitaţie, deoarece la începutul mandatului, primăria Ulmeni a preluat terenul, liber de sarcini.
Construire sală de sport cu tribună de 180 locuri.
Aducţiune cu gaze naturale.