vineri, noiembrie 29, 2024
AcasăCOMUNITATENicolae Râjnoveanu: „Îmi doresc să realizez un parc industrial în comuna Roseţi”

Nicolae Râjnoveanu: „Îmi doresc să realizez un parc industrial în comuna Roseţi”

- Advertisement -

Anul 2014 a fost unul bun pentru comuna Roseţi, cel puţin asta spune primarul comunei. S-au realizat investiţii importante iar bugetul a avut excedent. Despre aceste aspecte, dar şi despre investiţiile din 2015 din comuna Roseţi, ne-a vorbit primarul Nicolae Râjnoveanu.

Rep: Bună ziua, d-le primar! Cum a fost anul 2014 pentru dvs?

N.R.: A fost anul cu cele mai mari realizări pentru comunitate de când deţin funcţia de primar. Mă refer aici la cele două mari proiecte: integrat pe măsura 322 şi transfrontalier. La primul s-au finalizat lucrările la reţeaua de apă pe o lungime de 2,4 km, s-au demarat lucrările la căminul cultural şi la infrastructura reţelei de drumuri stradale. Nu se pot demara lucrările la reţeaua de canalizare, întrucât nu există aviz de executare din partea centrului nr. 8 BRCT Bucureşti, pe care îl aştept de 6 luni. La al doilea s-a efectuat suprastructura de bază şi sunt în curs de executare rigolele şi trotuarele. De asemenea, 2014 a însemnat un an bun şi din punct de vedere economic pe care l-am încheiat cu excedent din punct de vedere bugetar, fără arierate şi cu 84,29 % încasări la venituri proprii.

Rep: Administrativ şi social, cum au stat lucrurile în 2014?

N.R.: Din păcate angajările au rămas blocate, ceea ce a făcut ca personalul primăriei să depună un efort suplimentar pentru volumul mare de muncă existent. Serviciul social s-a confruntat cu un caz deosebit în preajma sărbătorilor pe care l-a soluţionat atât cât a putut. Este vorba de tanti Maria Petrache, o femeie nevoiaşă în vârstă de 75 de ani, căreia i-a luat foc casa. Am găsit înţelegere la o vecină cu suflet, d-na Niculina Caloianu care a găzduit-o până când i s-a rezolvat problema. Cazul a fost mediatizat de Antena 1, a sensibilizat foarte mulţi oameni cu suflet şi chiar pe dl. Becali. Cu banii strânşi, mamaia Maria s-a mutat în 22 ianuarie în casă nouă.

Rep: În opinia dvs., care ar fi soluţia pe care Guvernul României să o aplice, astfel încât românii să trăiască mai bine?

N.R.: Sper ca guvernanţii să aibă înţelepciunea necesară să stabilizeze economia ţării. Legile pe care le dezbat în Parlament să treacă rapid, astfel încât românii să nu mai aibă de suferit. În opinia mea consider că una din modalităţile de a îndrepta economia ţării pe un făgaş normal, ar fi subvenţionarea agriculturii şi a producătorului.

Rep: 2015 cum a început pentru primarul Nicolae Râjnoveanu?

N.R.: Cu o zi normală de lucru în care am trecut pe la toate serviciile din primărie şi le-am transmis tuturor angajaţilor „La mulţi ani!” De asemenea, am pregătit marea sărbătoare a Bobotezei, singura zi din an în care nu găseşti pe nimeni acasă. La această sărbătoare au ţinut să fie prezenţi peste 2000 de oameni. 15 tineri s-au aruncat în apă după sfânta cruce, câştigătorul primind 150 lei, iar ceilalţi câte 30 lei. Conform tradiţiei, cel care prinde crucea a mers din casă în casă unde a fost premiat de gazde. S-a organizat şi concursul de cai, tracţiune, frumuseţe şi viteză. Au participat peste 200 de cai şi atelaje, locul 1 fiind premiat cu 150 lei, locul 2 cu 75 lei şi locul 3 cu 50 lei. Pentru prima oară, primăria a oferit, în afara tradiţionalei fasole cu cârnaţi şi peste 3000 de sărmăluţe şi vin fiert. Vreau să precizez că până în anul 1989, localităţile Roseţi şi Gâldău erau singurele din judeţul Călăraşi în care se organiza această mare sărbătoare. Indiferent cine s-a aflat la conducerea PCR nu a putut opri tradiţia. După care lucrurile au intrat în normalitate, ne-am creionat bugetul pe venituri şi cheltuieli, astfel încât lucrurile în primărie să decurgă cât mai bine. Pentru că, din păcate, Guvernul a alocat primăriei Roseţi o sumă infimă.

Rep: D-le Râjnoveanu, ce priorităţi aveţi pe agenda de lucru a anului 2015?

N.R.: Există deja trei proiecte în stadiu de SF: Modernizare şi reabilitare Şcoala Centru – corp 1; Modernizare şi reabilitare Grădiniţă – anexă; Modernizare şi consolidare Şcoală Centru. Primele două proiecte vor primi finanţare din partea Consiliului Judeţean, iar cel de-al treilea prin PNDR. De asemenea, vom demara procedura de întocmire a documentaţiei tehnice şi încheierea contractului de execuţie a unei centrale fotovoltaice. Astfel, se poate împlini un vis al meu, acela ca pe suprafaţa islazului de vest să ia fiinţă un parc industrial. În vederea finalizării acestei strategii, în acest an vom definitiva PUG Roseţi, valabil până în anul 2026. În lunile august-septembrie, vom finaliza şi cele două mari proiecte, care va schimba faţa comunei Roseţi din punct de vedere al infrastructurii. Tot în acest an primăria va demara procedura de absorbţie a fondurilor europene pentru Etapa a II-a din Proiectul Înfiinţare reţea canalizare în comuna Roseţi. Nu în ultimul rând, sper ca în 2015, printr-o hotărâre a Consiliului Local, să serbăm Ziua Comunei Roseţi.

Rep: Vă mulţumesc pentru timpul acordat. Ce mesaj transmiteţi locuitorilor?

N.R.: Tuturor le doresc un an mai bun şi multă sănătate.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite