În data de 03.12.2011, în intervalul orar 01.00 – 13.00, în urma precipitaţiilor abundente înregistrate pe raza judeţului pe parcursul nopţii trecute, echipaje profesioniste de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţilor Călăraşi, Olteniţa şi Budeşti, pentru evacuarea apei acumulate în exces în mai multe gospodării cetăţeneşti (proprietăţi individuale), care au fost inundate într-un interval scurt de timp.
În mai multe cazuri, apa provenită din precipitaţiile abundente a afectat holurile şi chiar bucătăriile unor locuinţe. Pompierii militari au intervenit cu autospeciale şi motopompe în municipiul Călăraşi la 4 intervenţii, pe străzile: Ecaterina Teodoroiu (3 gospodării), strada Miron Costin (8 gospodării), strada Bistriţei (2 gospodării): strada Cernei (o gospodărie); în oraşul Budeşti la 5 intervenţii pe străzile: Oituz (3 gospodării), Agricultorilor (2 gospodării) şi strada 1907 (4 gospodării); iar în municipiul Olteniţa la 2 intervenţii la inundaţii pe străzile Aurel Vlaicu (2 gospodării) şi 1 Decembrie (3 gospodării).
Pompierii profesionişti au intervenit în aceste cazuri cu autospecialele şi motopompele din dotare, cantitatea mare de apă din gospodăriile şi locuinţele mai sus menţionate fiind înlăturată în timp util.
Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au acţionat pe raza localităţii, pe Bulevardul Cuza Vodă, la un imobil cu 4 etaje, pentru degajarea acoperişului desprins din cauza vântului puternic
Respectivul acoperiş reprezenta un adevărat risc pentru viaţa şi bunurile oamenilor din zonă, însă intervenţia promptă a pompierilor călărăşeni a eliminat în timp util pericolul
În cursul acestei dimineţi, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi prin intermediul apelului unic de urgenţă 112 să acţioneze pe raza localităţii, pe Bulevardul Cuza Vodă, pentru înlăturarea unor elemente desprinse din acoperişul unui imobil (astereală din lemn şi tablă), care puneau în pericol viaţa şi bunurile oamenilor din zonă. La sosirea echipajului profesionist, acoperişul smuls de vânt se mai ţinea în doar câteva cuie la nivelul aticului, iar partea din exterior a acestuia se sprijinea de un copac înalt din faţa blocului, reprezentând un real pericol atât pentru locatari, cât şi pentru trecători. Două echipaje specializate de pompieri profesionişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale (Scania şi Autoscara mecanică), acţionând pentru îndepărtarea elementelor din construcţia acoperişului timp de aproximativ o oră şi 20 minute, operaţiunea încheindu-se cu succes, fără pagube materiale. La această intervenţie au participat şi voluntari din cadrul S.V.S.U. al localităţii, cât şi un utilaj industrial (automacara).