Rodica Dohot. Pe 26 noiembrie 2008, ministrul sănătăţii de atunci dar şi de acum, Eugen Nicolăescu, împreună cu autorităţile locale, punea piatra de temelie a ceea ce se dorea a fi noul Spital Judeţean de Urgenţă. Acesta ar fi fost primul din cele 28 de spitale proiectate prin programul Ministerului Sănătăţii de atunci. 120 milioane euro fusese suma estimată pentru ridicarea acestui spital, însă lucrurile s-au blocat pentru că s-a schimbat guvernarea.
După 5 ani de la acel eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu, a adus iar în atenţia presei acest subiect şi spune că a discutat despre acest lucru cu Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
„Am purtat discuţii cu Eugen Nicolăescu referitor la noul spital judeţean de urgenţă. Din finanţări interne, în nici un caz nu se va putea face, din finanţări europene, pot spune că nici pe această nişă nu sunt suficienţi bani ca toate spitalele să fie construite, în schimb se poate intra într-o convenţie cu BERD-ul. Se doreşte să se facă un parteneriat public privat între Ministerul Sănătăţii, BERD, Consiliul Judeţean şi o firmă privată care să fie de acord să construiască acest spital pe care, bineînţeles, după aceea, să aibă dreptul să îl exploateze.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.
Filipescu a mai spus că, dacă noul edificiu va fi finalizat, va funcţiona ca şi un spital judeţean de urgenţă, iar actuala unitate medicală va fi transformată într-un spital municipal de boli cronice. Dac[ se va realiza într-un final, viitorul Spital de Urgenţă va fi situat pe prelungirea Dobrogei, în locul fostelor sere ale municipiului, amplasat pe o arie desfăşurată de 64.698 mp, cu un regim de înălţime de 2S+P+3E, cu o capacitate de 460 de paturi.