Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, iși are rădăcinile, se pare, în tradițiile dace și in credința intr-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marchează simbolic și inceputul primăverii.
Manifestarea, desfășurată la Centrul de Documentare al Școlii, s-a dorit a fi o continuare a activităţilor desfăşurate cu scopul cultivării respectului elevilor faţă de tradiţiile pur româneşti. Copiii participanți au creat măști de primăvară, au cântat, au lecturat Legenda primăverii și a Dragobetelui şi au creat eseuri dar și poezii tematice. Prof. Vasile Virginia Narcisa (coordonator de proiecte și programe), le-a captat atenția cu un power point atractiv despre această sărbătoare românescă, cu rădăcini adânci în timp, care își are propriile credințe și obiceiuri. La sfârșitul prezentării, elevii au avut de răspuns la un scurt chestionar și au înțeles că Dragobetele este un zeu al tinereții în Panteonul autohton, patron al dragostei și al bunei dispoziții.
Prof. Manu Nicoleta și prof. Constantin Elena au coordonat elevii claselelor a VI-a A și a VI-a B în desfășurarea acțiunii, care a mai cuprins și recitări, scurte scenete, confecționare de inimioare ecologice și o dezbatere despre semnificațiile acestei zilei, dezbatere ce a adus în atenția participanților formula verbală „Dragobetele sărută fetele!” Clasa a VII-a a realizat un panou cu tema Dragobetele, sărbătoare autohtonă, sub indrumarea prof. Catrangiu Dan. Clasele a VIII-a au realizat felicitări în culorile alb-roșu și inimioare lucrate cu măiestrie, cu care au realizat o inedită expoziție la CDI-ul școlii sub coordonarea prof. Marin Georgeta.
Acțiunea nu ar fi fost posibilă fără sprijinul și prezența dir. adj. Cârjilă Daniel care a felicitat elevii pentru talentul lor și pentru creativitate. La final, prof. Vasile Virginia Narcisa a concluzionat: „Se știe că dacă vorbim de cultura populară, ne referim la o cultură a simbolurilor. De aceea, această sărbătoare prevestește începutul primăverii iar unii etnologi consideră că într-un timp oarecare a existat chiar o suprapunere între Dragobete și Mărțișor. Copii au înțeles că este bine să ne păstrăm tradițiile pur românești și să le prețuim pentru simplul fapt că suntem români.”