marți, noiembrie 26, 2024
AcasăCOMUNITATEŞcolile din Dor Mărunt şi-au deschis porţile pentru noul an şcolar

Şcolile din Dor Mărunt şi-au deschis porţile pentru noul an şcolar

- Advertisement -

Mircea Brânduşă. Gata cu vacanţa! Au reînceput cursurile şcolare. Ca în fiecare an, mijlocul lunii septembrie aduce împreună copii, cadre didactice şi părinţi pentru a sărbători prima zi de şcoală. La Dor Mărunt, festivitatea de deschidere a noului an şcolar 2015-2016 a fost deosebită datorită atât preşcolarilor, şcolarilor, elevilor, cât şi a prezenţei unor personalităţi ale comunei.

La unităţile de învăţământ de pe raza comunei Dor Mărunt au avut loc scurte ceremonii de deschidere la care au participat primarul Ion Iacomi, viceprimarul Nicolae Grigore, directorul Şcolii nr. 1, Maria Stan, directorul Şcolii nr. 2, Nicolae Marin, reprezentanţi ai poliţiei locale – George Bratu şi Ştefan Condruţ şi preotul M. Staicu. Programul festivităţii de deschidere a anului şcolar 2015 – 2016 a debutat la Şcoala nr. 1, corp B, în jurul orei 8:30 şi a continuat 30 de minute mai târziu, la Corpul A al aceleiaşi şcoli, cu imnul de stat al României, alocuţiunea de deschidere a d-nei Maria Stan, slujba religioasă oficiată de preotul Staicu şi mesajul primarului Ion Iacomi.

În discursul său, acesta a evidenţiat „calitatea personalului, a serviciilor, implicarea cadrelor didactice, a doamnei director din această şcoală, care este un etalon pentru şcolile din Dor Mărunt, iar părinţii care şi-au adus aici copiii la şcoală au făcut o alegere foarte bună”. „Dragi copii, iată că vacanţa voastră s-a terminat. De azi începeţi un nou an şcolar. Unii dintre voi veţi fi pentru prima oară în băncile şcolii. Alţii veţi termina ciclul gimnazial. Tuturor, vă doresc rezultate bune şi foarte bune la învăţătură!”, le-a transmis primarul elevilor.

Dna director Maria Stan (învăţător primar cu 30 de ani vechime) s-a adresat cu următoarele cuvinte şcolarilor, elevilor şi părinţilor: „Vă rog să-mi permiteţi să declar oficial deschiderea anului şcolar 2015-2016. Urez tuturor elevilor noştri şi cadrelor didactice un an şcolar cu rezultate frumoase, cu bucurii şi împliniri! Mult succes!”. De altfel, domnia sa a ţinut să scoată în relief o serie de aspecte pozitive despre instituţia de învăţământ pe care o conduce. „Viziunea şcolii noastre este împreună pentru o educaţie de calitate. Mă gândesc la acest lucru pentru că munca în echipă aduce rezultate şi succese şcolare deosebite. Mă refer la parteneriatele pe care şcoala noastră le are cu comunitatea locală, primăria reprezentată de domnul Ion Iacomi, părinţii copiilor şi cu cel mai important factor, elementul central – ELEVUL, fără de care nu s-ar putea desfăşura actul educaţional.

În Şcoala Gimnazială nr. 1 Dor Mărunt Sat, Şcoala Gimnazială nr. 2 Dor Mărunt Gară, Şcoala Primară nr. 1 Înfrăţirea Sat şi în cele două Grădiniţe cu program normal din satele Dor Mărunt şi Înfrăţirea au fost înscrişi, pentru anul şcolar 2015-2016, 530 de copii structuraţi în sistemul de învăţământ astfel: 5 grupe de preşcolari; 1 grupă mixtă; 3 grupe pregătitoare; 1 clasă zero; 10 clase ciclul primar şi 10 clase ciclul gimnazial. Actul de învăţământ este asigurat de următoarele cadre didactice: Stan Mariana, Tănase Cătălina, Iancu Alexandra, Boşnea Costel, Colan Veronica, Trică Maria, Iancu Mircea, Drăghici Elena, Lascu Daniela, Enache Angela, Gheorghe Iuliana, Paidel Aurel, Bîrcă Costela, Columbeanu Elena, Despa Mioara, Ulmeanu Mihaela, Şeitan Cornelia, Marcu Valentina, Anghel Mădălina, Popa Carmen, Paidel Cristina, Marin Nicolae, Iordache Florentina, Nicodin Mariana, Stoian Elena, Manea Manuela şi Lazăr Gabriela.

Rezultatele şcolare obţinute în anul 2014-2015 au fost remarcabile, situând şcoala noastră pe unul din locurile fruntaşe din judeţ cu un procentaj de promovabilitate de 72,8%, fapt care a surprins plăcut părinţii şi conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar. Acest lucru a fost posibil datorită unor eforturi deosebite din partea unor cadre didactice, în special a d-nei profesoare de limba şi literatura română Daniela Grigore, care timp de un an a fixat ora de pregătire a elevilor la 7 dimineaţa pornind de la ideea că mintea copilului este mult mai odihnită dimineaţa. În anul de învăţământ 2014-2015, şcoala noastră s-a implicat activ în obţinerea unor donaţii care a îmbunătăţit considerabil baza materială cu mult peste ce avea. Astfel, de la Şcoala Sfinţii Voievozi Bucureşti şi Liceul Informatic Bucureşti s-au primit 160 de bănci şi scaune, 8 birouri-catedre, 11 dulapuri de laborator, 10 table din fibră de sticlă, 7 unităţi de calculator şi foarte multă carte şcolară.Într-o altă etapă, prin Asociaţia „Dor de Dor” am reuşit să identificăm alte instituţii care ne-au dăruit mobilier şcolar cuprinzând 14 birouri, 12 fotolii din piele, 11 comode din piele, dulapuri şi cuiere pentru elevi. Pentru acest an şcolar avem ca obiectiv major o performanţă şcolară care să depăşească rezultatele anterioare. Nu în ultimul rând, ne dorim o şcoală care să ne apropie de valorile europene cu cadre didactice care să dea dovadă de seriozitate, corectitudine şi mult profesionalism, având menirea să furnizeze o educaţie şcolară exemplară în rându copiilor noştri.”

În jurul orei 11.00, primarul Ion Iacomi a fost invitat de d-na Irina Prevenda, directorul Şcolii din satul Dâlga, să participe la deschiderea anului şcolar, unde a fost primit cu mult entuziasm.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite