luni, noiembrie 25, 2024
AcasăCOMUNITATETudorel Minciună: „Am realizat multe lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii în acest...

Tudorel Minciună: „Am realizat multe lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii în acest mandat, în Mitreni”

- Advertisement -

Mircea Brânduşă. Preocuparea majoră a d-lui Tudorel Minciună, primarul comunei Mitreni, pe toată durata scursă din acest prim mandat început în iunie 2012, a fost legată de creşterea economică şi a calităţii mediului din comună. Astfel, toate actele administrative iniţiate de primar pentru a fi adoptate de Consiliul local, s-au încadrat în această linie.

Activitatea primăriei s-a desfăşurat într-o totală transparenţă, informaţiile de interes public fiind afişate în locurile special amenajate. Comuna beneficiază de următoarele utilităţi: iluminat public, reţea de alimentare cu apă prin captare din izvor de mare adâncime, telefonie, cablu TV şi TV digitală. Activitatea economică a comunei este preponderent agricolă. Alte activităţi se desfăşoară în sfera serviciilor de comerţ, pe raza comunei funcţionând cca 60 societăţi comerciale cu obiect de activitate divers. Starea economică a comunei Mitreni, raportată la anii anteriori, se încadrează într-o tendinţă de dezvoltare moderată, ca urmare a unor politici locale de atragere a investitorilor şi a fondurilor comunitare şi de exploatare mai judicioasă a resurselor proprii.

Investiţii în infrastructură şi curăţenia comunei

În general, Tudorel Minciună a acţionat pentru îmbunătăţirea infrastructurii, realizând o serie de lucrări importante pentru comunitate: înfiinţare Bază sportivă – teren fotbal, clădire vestiare, anexe; lucrări de intervenţie la trecerea peste râul Argeş în perioada ploilor abundente cu costuri foarte mici; lucrări de reabilitare a străzilor din satul Clăteşti; reabilitarea DC 27, drum care leagă localitatea Clăteşti de comuna Chirnogi; achiziţionarea a 15 matriţe pentru confecţionarea de borduri stradale; lucrări de modernizare DC 79 prin reabilitare şi extindere  trotuare pietonale în cele trei sate; erbicidarea spaţiilor de lângă DC 79 şi de lângă parcuri şi a 50 de ha din izlaz pentru însămânţarea cu trifoi, conform normelor UE; ridicarea gunoiului şi igienizarea gropilor de gunoi închise în anul 2009, în toate cele trei sate; crearea cadrului legal şi deschiderea unor cabinete medicale şi farmacie în localitatea Valea Roşie (cabinetele medicale au fost dotate cu mobilier proprietatea primarului); execuţie lucrări de construire pentru înfiinţare corp clădire cu grup sanitar şi spaţiu depozitare la şcoala Valea Roşie; execuţie lucrări de construire Sediu Primărie, Consiliu Local şi Dispensar uman; lucrări de modernizare drumuri de interes local în comună Mitreni; reparaţii la gardul Parcului din localitatea Valea Roşie, care a fost parţial distrus; înfiinţarea cabinelor din staţiile de aşteptare de la intersecţia drumurilor DC 79 cu DN 4- Mitreni şi DC 27; dotarea Primăriei cu un autoturism; executarea învelitoarei grupului sanitar de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Valea Roşie; pietruirea drumului ce face legătura între halta Mitreni şi localitatea Valea Roşie; realizare documentaţie în vederea accesării fondurilor structurale prin Programul P.N.D.R.- Măsura 3.22. Pentru creşterea gradului de confort a locuitorilor comunei, s-a reuşit extinderea reţelei de iluminat public pe majoritatea drumurilor din comună.

De asemenea, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de mediu primăria a încheiat un contract care este în curs de derulare cu firma SC ECOSAL SA care preia săptămânal deşeurile menajere de la populaţie.

Colectarea taxelor locale, o prioritate pentru Primăria Mitreni

Întrucât susţinerea unor programe de dezvoltare locală are la bază şi o contribuţie proprie, a comunităţii locale, Tudorel Minciună a pus accent pe colectarea resurselor proprii (taxe, impozite, venituri din chirii şi concesiuni etc). Astfel, pe lângă derularea contractelor încheiate, primăria a organizat licitaţii pentru închirierea spaţiilor aflate în patrimoniul comunei sau pentru concesionarea unor bunuri (terenuri) aflate în domeniul privat, pentru desfăşurarea unor activităţi economice. Nu în ultimul rând, prin optimizarea activităţii compartimentului de impozite şi taxe (achiziţionarea unor programe informatice specifice) în ultimii ani bugetul local al comunei a fost realizat în proporţie de 86 % . Serviciul social înregistrează 180 de dosare în plată. Teritoriul administrativ al comunei, în suprafaţă totală 5118 ha, în care sunt incluse şi 575 ha pădure, este formată din 3 localităţi, respectiv satele: Mitreni, Valea Roşie şi Clăteşti. Pentru conservarea şi protecţia mediului în comună, în ultimii ani s-au ecologizat cursurile de apă, şanţurile, s-au plantat flori, arbori şi arbuşti pe peluze. Tudorel Minciună consideră că starea mediului în comună este bună. „Pe viitor, activitatea ce se va desfăşura în sensul sporirii calităţii vieţii fiind aceea de conştientizare a populaţiei pentru menţinerea unui mediu curat, pentru colectarea selectivă a deşeurilor din comună şi pentru reciclarea deşeurilor refolosibile. Am încredere în concetăţenii mei care sunt buni gospodari.”

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite