joi, noiembrie 28, 2024
AcasăCOMUNITATETudorel Minciună: „Avem foarte multe lucrări de infrastructură începute pe care le...

Tudorel Minciună: „Avem foarte multe lucrări de infrastructură începute pe care le vom finaliza în perioada următoare”

- Advertisement -

Mircea Brânduşă. A fi primarul unei comune înseamnă onoare, dar mai ales răspunderea de a găsi soluţii la problemele care se ivesc zilnic, în aşa fel încât fiecare cetăţean să fie mulţumit. Viaţa la sat are un specific cu totul aparte, iar primul gospodar ales în fruntea obştii trebuie să fie înzestrat nu numai cu ştiinţă şi hărnicie, ci şi cu tact şi înţelepciune. Precum şi cu multă răbdare şi putere de convingere. Trebuie să mai fie de-al locului, să respecte rânduiala din străbuni, dar să aibă şi multe planuri de viitor. Tudorel Minciună şi-a pus în gând să facă din comuna în care trăieşte o aşezare în care locuitorii să aibă un nivel de viaţă cât mai ridicat, iar comunei sale să i se ducă vestea că este o localitate cu suflet curat românesc, din Bărăgan şi cu aspect european.

Rep: D-le primar, vă aflaţi la al doilea mandat, un lucru inedit pentru primăria comunei Mitreni. Ce înseamnă acest lucru pentru dvs. şi echipa cu care aţi plecat la drum?

T.M.:  Într-adevăr, primăria Mitreni nu a avut niciodată un primar cu două mandate succesive. Sunt mândru că sunt primarul acestei localităţi, că fac parte din echipa Consiliului Local Mitreni. Cât priveşte echipa cu care lucrez, sunt funcţionari competenţi, care ştiu să rezolve problemele oamenilor imediat ce le sunt aduse la cunoştinţă.

Rep: Despre actul administrativ, despre bugetul primăriei, ce ne puteţi spune?

T.M.: Sunt optimist că vom avea un buget local atât cât să-mi permit să realizez obiectivele propuse. Destule, dar nu suficiente, pentru că în mediul rural nevoile comunităţii sunt multe, începând cu baza – infrastructura, şi până la partea economică, care ţine strict de finanţarea proiectelor gândite.

Rep: Care sunt cele mai semnificative proiecte din mandatul precedent?

T.M.: Primele două priorităţi ale mele au fost pietruirea drumurilor comunale şi iluminatul public stradal. Am continuat cu îmbunătăţirea actului educaţional din instituţiile de învăţământ din cele trei sate, lucrări de reabilitare a bisericilor din comună, înfiinţare parc Mitreni situat în faţa bisericii, parcare, aleei pietonale şi iluminat nocturn în zona bisericii din Valea Roşie, extindere reţea apă pe 2 km în Valea Roşie şi Mitreni, modernizare prin lucrări de asfaltare – 7 km a celor mai importante străzi de interes public local din cele trei sate, consolidare punte acces locuitori peste râul Argeş în satul Clăteşti, înfiinţare sediu nou primărie, achiziţionare pubele gunoi pentru toate cele 1.500 de gospodării, realizare bază sportivă în satul Mitreni, organizare Ziua Comunei, înfiinţare sistem supraveghere video la punctele de interes maxim – strada principală, 36 camere şi şcoli, 15 camere, finanţare activitate echipă fotbal.

Rep: Care sunt planurile dumneavoastră pentru viitorul comunei Mitreni?

T.M. În primul rând să finalizăm lucrările care sunt în curs de execuţie, reţea canalizare 12 km în satele Mitreni şi Valea Roşie, construire staţie epurare, construire grădiniţe cu 3 săli de clasă în satul Valea Roşie; aducţiune gaze – proiect trecut prin hotărârea Consiliului Local, pentru finanţarea din bugetul local, un lucru foarte important pentru o primărie. După aceea, prioritar este să implementăm alte proiecte benefice locuitorilor, printre cele mai semnificative fiind următoarele: extindere reţea apă şi canalizare; modernizare prin asfaltare a 10 km de drumuri comunale; înfiinţare drum exploataţie agricolă pe o lungime de 12 km; modernizare şi extindere reţea iluminat public stradal; înfiinţare piaţă agroalimentară; înfiinţare Centru de Zi pentru persoane defavorizate şi vârstnice; construire a 6 km alei pietonale în cele trei sate; înfiinţare capele mortuare la bisericile din Clăteşti, Valea Roşie şi Mitreni.

Rep: Despre posibilitatea de a atrage investiţii în comuna Mitreni, ce ne puteţi spune?

T.M.: Întotdeauna ne-am gândit la dezvoltarea locală şi punerea în valoare a factorilor naturali, respectiv terenurile agricole disponibile şi lacul Mitreni. În tot acest timp primăria a pregătit pas cu pas toate facilităţile privind atragerea tuturor celor interesaţi să investească la noi în comună. Mă refer aici la facilităţi fiscale, energie electrică, apă potabilă, modernizări drumuri, etc. Până în prezent anumiţi investitori au construit sere legumicole, service-auto, fabrică de conserve legume şi fructe, crescătorie peşte, atelier de croitorie, o pensiune turistică, cinci cabinete  medicale – stomatologie, pediatrie, urologie, o.r.l., oftalmologie, investiţii care au creat locuri de muncă şi aduc un venit considerabil la bugetul local. Nu în ultimul rând, prin Consiliul Local Mitreni, a luat fiinţă „Asociaţia Gospodarul Mitreni” care are ca obiect de activitate servicii de mentenanţă la iluminatul public stradal şi lucrări de întreţinere şi igienizare a comunei Mitreni.

Rep: În încheiere, ce mesaj transmiteţi locuitorilor comunei Mitreni?

T.M.: Mă bucur că am reuşit timp de 4 ani să fiu alături de locuitorii acestei comune şi să le rezolv problemele atunci când mi-au cerut sprijinul. În acest nou mandat îmi doresc să fiu sănătos, să pot munci şi să mă bucur alături de ei la fiecare realizare a comunităţii noastre. Tuturor le doresc multă sănătate.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite