Aflat la primul mandat de primar al comunei Mitreni, Tudorel Minciună îşi asumă responsabilitatea şi riscul de a schimba mentalităţile învechite din comună. Este sigur că imaginea comunei se va schimba radical în următorii 4 ani datorită obiectivelor îndrăzneţe pe care le are. În materialul de mai jos ne face cunoscute multe dintre gândurile sale pe care doreşte să le transpună în fapte care să-i poarte amprenta şi să-l păstreze primar în viitor.
Rep: Sunteţi la primul mandat de edil al comunei. Vă este greu? Cum aţi preluat administraţia locală din Mitreni?
T.M.: Este o onoare imensă să fiu primarul concetăţenilor mei. Această funcţie mă obligă să depun toate eforturile, astfel încât locuitorii comunei să beneficieze de condiţii de viaţă decente. Situaţia economică a primăriei era jalnică, înregistrând datorii imense. Administrativ, serviciile nu funcţionau conform cerinţelor. Existau foarte mulţi funcţionari şi puţini contractuali care să întreţină servicii precum apa, iluminatul stradal, gunoiul menajer, spaţiile verzi. Investiţiile puţine, iar cele existente cu lucrări efectuate fără acoperire legală. Singurul capitol bun a fost gradul de colectare al taxelor şi impozitelor de 60% şi asta datorită locuitorilor comunei.
Rep: Cu ce echipă aţi plecat la drum? Aveţi majoritate în Consiliul Local? Veţi modifica cumva statele din primărie?
T.M.: Am în aparatul administrativ oameni de o probitate morală deosebită. Este o echipă închegată formată din 7 consilieri PNL, 5 PSD şi 1 PP-DD. Viceprimarul vine din rândul PNL şi se numeşte Gheorghe Podaru. Voi umbla la organigrama de funcţionare, voi reaşeza serviciile în aşa fel încât să fie eficiente faţă de solicitările locuitorilor. Doar cei care nu-şi îndeplinesc atribuţiunile conform fişei postului ar trebui să-şi facă griji în problema serviciului.
Rep: Într-un timp relativ scurt, care sunt problemele pe care le-aţi rezolvat?
T.M.: Am început cu lucruri mici care să primeze în faţa cetăţenilor.
– Iluminatul stradal în zonele mărginaşe ale comunei, important pentru navetişti, pe ruta ieşire sat Valea Roşie, Cazanul de Ţuică, ieşire sat Mitreni cu acces în DN4.
– Completarea necesarului de apă pentru cetăţenii din satul Clăteşti, prin achiziţionarea unor pompe performante şi forarea a 2 puţuri noi precum şi potabilizarea prin filtrarea apei în staţia de epurare.
– Rezolvarea problemei gunoiului menajer prin achiziţionarea unor maşini de colectare.
– Înfiinţarea unor alei pietonale de-a lungul şoselei ce tranzitează comuna.
Rep: Ce obiective sunt cuprinse în mandatul pe care îl exercitaţi?
T.M.: Lista mea de priorităţi include proiecte privind infrastructura, economia, instituţiile de învăţământ, cultura şi sportul după cum urmează:
– sprijinirea tuturor investitorilor ce doresc să desfăşoare o activitate în comună;
– deschiderea de filiale ale unor instituţii care să vină în sprijinul cetăţenilor şi a eventualilor investitori;
– înfiinţarea unor microferme de creştere a animalelor precum şi a unor forme asociative în agricultură;
– înfiinţarea unui centru de achiziţii a produselor agricole şi, dacă se poate, prelucrarea acestora;
– realizarea de încălzire centralizată şi introducerea de apă curentă în toate şcolile şi grădiniţele din comună;
– dotarea fiecărei şcoli cu logistică nouă şi conectare la internet;
– dotarea Bibliotecii comunale cu logistică nouă şi conectarea acesteia la internet în vederea creării unei biblioteci virtuale;
– implementarea unui proiect pentru înfiinţarea unei noi baze sportive;
– promovarea echipei de fotbal „Viitorul Mitreni” în Liga de Elită;
– dezvoltarea altor secţii sportive pentru copiii şi tinerii comunei;
– promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor populare.
Rep: Serviciul social din primărie înregistrează cazuri deosebite? Cum veţi interveni pentru a ajuta locuitorii cu astfel de probleme?
T.M.: Vom depune toate eforturile ca cetăţenii aflaţi în situaţii de dificultate să fie ajutaţi să iasă din starea de dependenţă şi să fie responsabili de viaţa pe care o trăiesc. Primăria va acorda ajutoare ca sprijin în perioade de dificultate sau ca sprijin permanent pentru cazurile fără posibilitate de îmbunătăţire, dar va exista o limită maximă pentru beneficiile cumulate de care poate dispune o persoană sau anumite familii.
Rep: În opinia dvs., PNL, respectiv USL, va câştiga alegerile din toamnă?
T.M.: Ne aflăm în faţa celei mai grele bătălii pe care PNL trebuie să o poarte şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, să o câştige. După mai bine de 20 de ani, românii au cu adevărat şansa de a avea un preşedinte care nu a fost comunist, un om liber, puternic. USL se confruntă în această bătălie puternică cu adversari periculoşi, dar sunt convins că poate câştiga acest război. Am certitudinea că o dată cu învestirea preşedintelui Antonescu va urma o guvernare fără scandaluri, fără certuri şi cu multe sacrificii pentru toţi românii din ţara aceasta.
Rep: D-le primar, cu ce mesaj doriţi să încheiaţi acest interviu?
T.M.: Le mulţumesc tuturor concetăţenilor mei pentru votul lor de la referendum. Îi chem încă o dată în toamnă să demonstrăm că Mitreniul, judeţul Călăraşi şi România pot deveni liberale! Sunt sigur că împreună vom reuşi să finalizăm toate proiectele gândite numai în folosul lor. Tuturor locuitorilor Mitreni le transmit multă sănătate.